Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Αδειάζουν τις τράπεζες

http://www.faretra.gr/images/1_awwwp.jpg 

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και τα σενάρια χρεοκοπίας αδειάζουν τις τράπεζες. "Έξοδος" 17,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2011
Σε 17,7 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις που "έφυγαν" από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το πρώτο πεντάμηνο του 2011.
 
Τα κεφάλαια αυτά αντιστοιχούν από την αρχή του έτους σε μείωση της τάξης του 8,4% της καταθετικής βάσης.
Σύμφωνα με ανάλυση της Moody’s, η μείωση των καταθέσεων αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες.
Η καταθετική βάση μόνο το μήνα Μάιο μειώθηκε κατά 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ, (ή κατά 2,5%, έναντι του προηγούμενου μήνα Απριλίου) και θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πέμπτο συνεχή μήνα τον Μάιο συνεχίστηκαν οι διαρροές των καταθέσεων.
Ειδικότερα, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τον Μάιο ανήλθαν σε 191,9 δισεκατομμύρια ευρώ, από 196,756 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν τον Απρίλιο και από 209,6 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2010.
Ένα μεγάλο μέρος των εκροών έγινε λόγω της διάχυτης ανησυχίας για την πολιτική αβεβαιότητα, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ακόμα και το ενδεχόμενο μη λήψης της πέμπτης δόσης του δανείου.
Σε διάστημα 17 μηνών οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά περίπου 47 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ενδέχεται να υπάρξει ανάλογη συνέχεια λόγω της ύφεσης, της αύξησης της ανεργίας, αλλά και της ανασφάλειας που προκαλούν στους Έλληνες αποταμιευτές τα σενάρια περί χρεοκοπίας της χώρας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin