Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Βιβλίο για τη Σφαγή των Αρμενίων εκδίδει το Βατικανό


Το Βατικανό πρόκειται να συμμετάσχει στη δημοσίευση βιβλίου, που θα περιέχει έγγραφα στοιχεία και μαρτυρίες, ορισμένες ενταγμένες σε Μυστικά Αρχεία, για την "τεράστια σφαγή" των Αρμενίων την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αποκάλυψε σήμερα ένα σημαντικό στέλεχος των Αρχείων της Αγίας Έδρας.


Ο Μονσινιόρος Σέρτζιο Παγκάνο, που είναι βαθμοφόρος επόπτης στα παπικά Αρχεία, με συνέντευξη τύπου ανήγγειλε, σήμερα, την προσεχή έκδοση του βιβλίου, "με τη συνεργασία των 'Αρχείων του Βατικανού", στο οποίο θα εκτεθούν "οι διαδικασίες βασανισμού, που οι Τούρκοι μετήλθαν σε βάρος των Αρμενίων, μία τεράστια σφαγή".

Επικαλούμενος τα Αρχεία του Βατικανού, ο Παγκάνο αναφέρθηκε στις "βάρβαρες πρακτικές" Τούρκων στρατιωτών, σε βάρος "εγκύων Αρμενίων γυναικών", τονίζοντας ότι "επεισόδια, σαν τα ανωτέρω, προκαλούν "ντροπή, για το ότι είμαστε άνθρωποι".

"Εάν δεν είχα την Πίστη, θα έβλεπα μόνον έρεβος σε τέτοια επεισόδια", υπογράμμισε ο ίδιος. Ο Μονσινιόρος Παγκάνο διεκτραγώδησε, επίσης, την πρακτική Τούρκων στρατιωτών να "στοιχηματίζουν και να παίζουν στα ζάρια το φύλο του παιδιού" (...) "πριν αποσπάσουν από τη μητρική κοιλιά το έμβρυο και το θανατώσουν με μία ξιφολόγχη!" .

Έχει εκτιμηθεί από έγκυρους ιστορικούς ότι τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι χριστιανοί, δολοφονήθηκαν όλη τη διετία 1915-1916 από τον τουρκικό στρατό. Ο Μονσινιόρος Παγκάνο ανήγγειλε, συγχρόνως, ότι τον Φεβρουάριο 2012 θα λειτουργήσει στα 'Μουσεία του Καπιτωλίου', στη Ρώμη, Έκθεση με έγγραφα στοιχεία, προερχόμενα από Μυστικά Αρχεία, για το θέμα της Σφαγής των Αρμενίων επί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin