Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Εκλληση για να σωθεί το "ναυάγιο"

 

Εκκληση προς κάθε αρμόδιο για τη διάσωση του «Παναγιώτη», του γνωστού «τσιγαράδικου» που βρίσκεται από το 1982 στην περιοχή «Ναυάγιο» Ζακύνθου, κάνουν οι τοπικοί φορείς ζητώντας την άμεση υλοποίηση ενός σχεδίου διάσωσης του κουφαριού του πλοίου που αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.
 

Το «Ναυάγιο» δημιουργήθηκε το 1982, όταν το πλοίο «Παναγιώτης», το οποίο μετέφερε παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο, ναυάγησε στο γνωστό κόλπο, στις δυτικές ακτές της Ζακύνθου, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τότε στην περιοχή, αλλά και μηχανικής βλάβης. 

Το πλοίο βρέθηκε γρήγορα εκτός ελέγχου και η θάλασσα το παρέσυρε στα βράχια και στην κοντινή ακτή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μοναδικό σκηνικό, δεδομένου ότι υπήρξε ο τέλειος συνδυασμός της παρθένας λευκής παραλίας, των γαλαζοπράσινων νερών της θάλασσας και του εντυπωσιακού τοπίου, με το σκουριασμένο σκαρί του «Παναγιώτη».
«Επειδή το ναυάγιο του "Παναγιώτη" έχει χαρακτηριστεί η τέταρτη πιο δημοφιλής παραλία της Ευρώπης και συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες του κόσμου, θεωρούμε ότι πρέπει να διασωθεί από την εξαφάνιση και για να γίνει αυτό, ίσως θα ήταν καλύτερα να ιδρυθεί ένας φορέας, ο οποίος θα αναλάβει τη διάσωσή του, γιατί εάν περιμένει κανείς από τις Αρχές, ζήτω που κάηκε... ο καημένος ο "Παναγιώτης"», ανέφεραν στην «Ε» τα στελέχη της τοπικής εφημερίδας «Ημέρα». 

«Το πλοίο έχει υποστεί σημαντικές φθορές, οι οποίες θεωρούνται φυσιολογικές, έπειτα από δεκαεννέα χρόνια στην παραλία. Γι' αυτό τον λόγο καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε να συνταχθεί μία μελέτη συντήρησης και διατήρησης του πλοίου στο σημείο αυτό από ειδικούς ναυπηγούς, με τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων, δηλαδή αμμοβολής και διαφανούς αντιοξειδωτικού. Η συντήρηση έχει δύο σκοπούς, αφ' ενός την προστασία από τη σκουριά και, αφ' ετέρου, την ασφάλεια των επισκεπτών, στους οποίους έχουμε απαγορεύσει να πλησιάζουν το πλοίο και να ανεβαίνουν πάνω σ' αυτό για την αποφυγή ατυχήματος», ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων Νίκος Ακτύπης.* 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin