Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon ''Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός χαίρεται με την ελληνική χρεοκοπία''

 
Χαιρεκακία της βουλγαρικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα διαπιστώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βουλγαρίας και πρώην πρωθυπουργός, Σ.Στανίσεφ.
Μιλώντας στη βουλγαρική ραδιοφωνία BNP επισήμανε, ότι "στη χώρα μας είδαν το φως ουκ ολίγα δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και του Βούλγαρου πρωθυπουργού, στις οποίες φαίνεται να διακρίνεται κάποια χαιρεκακία με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα".

Η στάση αυτή είναι "ακατανόητη και απολύτως λανθασμένη", είπε ο αρχηγός της αριστερής αντιπολίτευσης της Βουλγαρίας.

"Είναι αδύνατον κανείς να είναι καλά, αν ο γείτονας του δεν είναι, ιδιαίτερα στο σημερινό κόσμο που έχει γίνει τόσο "μικρός", ως συνέπεια της παγκοσμιοποίησης που βιώνουμε. Ιδιαίτερα, όταν ο γείτονας αυτός είναι η Ελλάδα, με την οποία έχουμε τόσο στενούς οικονομικούς δεσμούς, συμπεριλαμβανομένης και της δυναμικής παρουσίας των ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία" δήλωσε ο κ. Στανίσεφ.

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε, στη συνέχεια, ότι είναι αδύνατον να μην υπάρχουν δυσμενείς συνέπειες στη Βουλγαρία "την οποία μερικοί ξένοι αναλυτές δείχνουν την τάση να αντιμετωπίζουν ως ενιαίο σύνολο με την Ελλάδα, μαζί με τη Ρουμανία", όπως επισήμανε.

"Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό για μας τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει επαρκή βούληση στήριξης της Ελλάδας, επειδή η ελληνική κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ήδη απέδειξαν τη βούληση τους με την έγκριση των αντιδημοφιλών και επώδυνων μέτρων να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα.
Στην αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις επενδύσεις, όσο και στον τραπεζικό τομέα, αλλά και σε άλλους τομείς στη χώρα μας", τόνισε ο πρώην Βούλγαρος πρωθυπουργός.

"Εμείς πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και όχι να επαναλαμβάνουμε συνεχώς "κοιτάξτε οι Έλληνες τι πρόβλημα έχουν και εμείς πόσο καλά είμαστε". Ακόμα περισσότερο, όταν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων παραμένει αρκετά υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνο των Βούλγαρων, παρά τα όποια αντιδημοφιλή μέτρα", πρόσθεσε ο κ. Στανίσεφ.

Σε απάντηση ερώτησης σχετικά με την πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση του, Ιβάιλο Κάλφιν η Βουλγαρία να ενταχθεί, έστω και συμβολικά, στη διεθνή προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας, ο αρχηγός της βουλγαρικής αντιπολίτευσης είπε, ότι "εμείς δεν μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά μια τέτοια χειρονομία εκ μέρους μας θα είχε πράγματι σημαντική συμβολική αξία".

"Η εντύπωσή μου, πάντως, από τις επαφές που είχα στην Αθήνα στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο τέλος της εβδομάδας είναι, ότι υπάρχει ορισμένη πικρία γι αυτά που λέγονται και γράφονται στη Βουλγαρία για την Ελλάδα", πρόσθεσε ο κ. Στανίσεφ.

"Οι τράπεζες στην Ελλάδα διαθέτουν επαρκή σταθερότητα. Αλλά εγώ αναφέρομαι στην εντύπωση, στη γενική εικόνα που δημιουργείται για τη γειτονική μας χώρα. Δυστυχώς, έχω δει αρκετά δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις των Βούλγαρων κυβερνώντων που δεν βοηθάνε καθόλου την Ελλάδα. Δεν βοηθάνε, αλλά και βλάπτουν την ίδια τη χώρα μας" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Βούλγαρος πρωθυπουργός, αρχηγός της αριστερής αντιπολίτευσης Σεργκέι Στανίσεφ, στο πλαίσιο "εφ' όλης της ύλης" συνέντευξης του στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin