Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Νέο επάγγελμα στην εποχή της κρίσης: επισκέπτρια... τάφων!

Νέο επάγγελμα στην εποχή της κρίσης: επισκέπτρια... τάφων! 
 
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση εξαπλώνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, μια 57χρονη γυναίκα από τη Νέα Υόρκη, μητέρα τριών παιδιών, σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να κερδίζει επιπλέον εισόδημα. Τον περασμένο μήνα ξεκίνησε μια καινούργια καριέρα: επισκέπτεται...τάφους !

Όπως αναφέρει στην αγγελία της σε τοπική εφημερίδα και σε διαφημιστικά φυλλάδια που μοιράστηκαν σε κοντινές περιοχές, η Τέρι Μαρότα-Λοπριόρε προτίθεται να επισκέπτεται τους τάφους των αγαπημένων προσώπων ανθρώπων οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Στόχος είναι να αφήσει λουλούδια, να περιποιηθεί το μνήμα ή ακόμη και να πει μια προσευχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα φροντίζει να αποδεικνύει τις επισκέψεις που κάνει βγάζοντας φωτογραφία τους τάφους και στέλνοντάς τη στους πελάτες της. Η χρέωση είναι 25 δολάρια για μια επίσκεψη στο νεκροταφείο του Westchester, ενώ για πιο μακρινές επισκέψεις στο νεκροταφείο Putnam, η τιμή ανεβαίνει στα 35 δολάρια η επίσκεψη.

Η Τέρι μεγάλωσε στο Bronx και όπως λέει η ίδια, «ήμουν ρωμαιοκαθολική, αλλά τώρα δεν έχω θρησκεία». Επίσης "μεταφέρει και ενέργεια", όπως ισχυρζεται η ίδια, μεταδίδοντας μηνύματα από τους πελάτες της στους πεθαμένους. Αυτή η διαδικασία κοστίζει 50 δολάρια η μισή ώρα, ενώ πραγματοποιείται στο γραφεί του άντρα της, που είναι κτηματομεσίτης.

"Κάποιοι μπορεί να θεωρούν αυτή τη δουλειά μακάβρια ή αποκρουστική, αλλά αυτοί ίσως να μπορούν να επισκέπτονται τους αγαπημένους τους, που έχουν φύγει από τη ζωή. Αλλά τι γίνεται με τους ανθρώπους που είναι ηλικιωμένοι ή πολυάσχολοι ή ζουν εκτός πολιτείας;" λέει.

Πράγματι, η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη και η πρωτοβουλία της έχει εξελιχθεί σε μικρή αλλά δημοφιλή επιχείρηση. Μια πελάτισσά της, η κυρία Ακιλντίζ, που έχασε την κόρη της στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της δήλωσε: «Δεν είχα ακούσει ποτέ για κάποιον που κάνει κάτι παρόμοιο και μόλις το έμαθα σκέφτηκα ότι ήταν εξαιρετική ιδέα. Αν και επισκέπτομαι τον τάφο της κόρης μου, συχνά είμαι τόσο απασχολημένη με τη δουλειά και τα δύο άλλα μου παιδιά, που δυσκολεύομαι να βρω χρόνο».

Τα καθήκοντα όμως της Τέρι μπορεί να είναι και πιο απλά. Για παράδειγμα ένας άντρας από την Κατόνα της Νέας Υόρκης της έγραψε : «Η μητέρα μου είναι θαμμένη στο νεκροταφείο Gate of Heaven και ο πατέρας μου επισκέπτεται τακτικά τον τάφο της και ποτίζει τα λουλούδια. Όμως, θα πάει στην Ιταλία για λίγους μήνες και ανησυχεί μήπως μαραθούν. Είδα την αγγελία σου και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσες να ποτίσεις να λουλούδια στη θέση του για όσο διάστημα λείπει. Αν ενδιαφέρεσαι, τηλεφώνησέ μου». Η 57χρονη ασφαλώς και τηλεφώνησε, εξασφαλίζοντας άλλη μία "δουλειά".
 
 
πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin