Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Οι Anonymous ξαναχτυπούν!

Η ομάδα hackers Anonymous διείσδυσε στη Booz Allen Hamilton, μια εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων που εδρεύει στις ΗΠΑ και η οποία συνεργάζεται κατά κόρον με το Πεντάγωνο. anonymous11 300x225 Οι Anonymous ξαναχτυπούν! 
Η επίθεση αυτή οδήγησε στην υποκλοπή περίπου 90.000 email logins και passwords που ανήκουν σε στρατιωτικό προσωπικό και τα οποία ακόλουθα διέρρευσαν στο Internet.
Σε ανακοίνωσή τους, οι Anonymous δήλωσαν:
 
«Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ανακαλύψαμε χάρτες και κλειδιά για μια ποικιλία από άλλα ‘θησαυροφυλάκια’ θαμμένα στα νησιά των κυβερνητικών υπηρεσιών, των ομοσπονδιακών εργολάβων και άλλων σκιωδών επιχειρήσεων. Το υλικό αυτό θα κρατήσει απασχολημένο τους black-hat φίλους μας για καιρό.»
Ο χρόνος αυτός υπήρξε ο πλέον έντονος από πλευράς κυβερνοεπιθέσεων και ασφάλειας. Δύο ομάδες, οι Anonymous και Lulz Security (LulzSec), οι οποίες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους εσχάτως (αν και η τελευταία έχει επίσημα διαλυθεί) είναι υπεύθυνες για ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων σε πολλούς οργανισμούς και εταιρείες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Sony και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η νέα αυτή πραγματικότητα προφανώς θα αναγκάσει τις εταιρείες όλων των μεγεθών να αναπτύξουν περαιτέρω τα συστήματα ασφαλείας τους, τα οποία αποδείχθηκαν τρωτά στο παρελθόν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin