Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ξεκινά την Παρασκευή στο Παλαιό Φάληρο το 7ο Schoolwave Festival

 
Το απόλυτο μαθητικό μουσικό φεστιβάλ, το Schoolwave Festival «ξαναχτυπά» το αυτό το τριήμερο (8, 9 και 10 Ιουλίου), αυτή τη φορά σε έναν «καλοκαιρινό» και δοκιμασμένο μουσικά χώρο, την Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο, δίπλα στη θάλασσα.

Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και οι μαθητές άφησαν πίσω τους τον Θουκυδίδη και τα Μαθηματικά και ψάχνουν κάποιες αποδράσεις για τις καλοκαιρινές τους βραδιές.

Στο φετινό και 7ο κατά σειρά φεστιβάλ θα υπάρχουν αλλαγές, όπως ο χώρος διεξαγωγής αλλά και η συμμετοχή συγκροτημάτων από το εξωτερικό: την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κύπρο και την Ελβετία.

Οι «μεγάλοι» όμως γκεστ του φετινού Schoolwave θα είναι οι τραγουδιστές Φοίβος Δεληβοριάς (8/7), Λεωνίδας Μπαλάφας (8/7), οι Nightstalker (9/7) και οι Locomondo (10/7).

Οι «μικροί» γκεστ θα είναι οι Wings in Motion (9/7), οι Musica Ficta (8/7) και οι Until Α Better Name (9/7).

Εκτός από τις συναυλίες, θα πραγματοποιούνται και κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις στο χώρο. Έτσι, εκτός από τους καθιερωμένους αγώνες skate και BMX, φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει και paintball.

Η Πλατεία Νερού βρίσκεται ανάμεσα στα γήπεδα Τάε Κβο Ντο και Μπιτς Βόλεϊ. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο, ανοιχτό χώρο ακριβώς πάνω στη θάλασσα, με θέα τη Μαρίνα Φαλήρου.

Η πρόσβαση στην πλατεία είναι πολύ εύκολη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς ο χώρος εξυπηρετείται τόσο από το τραμ, όσο και από τα λεωφορεία ενώ υπάρχει πάρκινγκ χωρητικότητας 2.500 θέσεων.

H ιδέα για ένα φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων ήταν των Schooligans, το φθινόπωρο του 2005, με τη σκέψη ότι θα ήταν ένα φεστιβάλ χωρίς βραβεύσεις, διακρίσεις και ανταγωνισμούς. Να είναι απλά μια ευκαιρία για να παίξουν τα παιδιά τη μουσική που αγαπούν, να είναι τριήμερο και να γίνει τον Ιούνιο, λίγο μετά τις εξετάσεις.

Την υλοποίηση της ιδέας αποφάσισε να στηρίξει η τότε δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη. Τον Απρίλιο του 2005 έφτασε σε όλα τα σχολεία της Αττικής μια επιστολή με τη δήλωση συμμετοχής και μια αφίσα για το φεστιβάλ. Εκατόν τρία συγκροτήματα (450 παιδιά) δήλωσαν συμμετοχή για τις ακροάσεις όπου έπρεπε, για πρακτικούς λόγους, να επιλεγούν 20 περίπου συγκροτήματα.

Τον άχαρο ρόλο της επιλογής ανέλαβε μια επιτροπή από τους Active Member, Raining Pleasure και τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννη Πετρίδη.

Ο μαραθώνιος των ακροάσεων έγινε στις 8 και στις 9 Μαΐου στο αμφιθέατρο του σταθμού 9.84 στο Γκάζι, ο οποίος κράτησε 18 ώρες και ήταν από μόνος του μια παράσταση.

Ροκάδες με σχισμένα τζιν, χιπ-χοπάδες με φαρδιά παντελόνια, μεταλλάδες με νεκροκεφαλές και πανκιά με βαμμένα νύχια πέρασαν απ' την πόρτα του αμφιθεάτρου.

Κάποιοι ήταν πολύ άνετοι (ιδιαίτερα τα γκρουπ που ήταν πολλά χρόνια μαζί) ενώ άλλοι είχαν πολύ άγχος. Ένα συγκρότημα ήρθε με συνοδεία 16 μπαμπάδων, μαμάδων, θείων, ξαδέρφων, νονών... οι οποίοι θέλανε να μπουν στο αμφιθέατρο για συμπαράσταση.

Κάποια από τα συγκροτήματα φτιάχτηκαν ή ξανασμίξανε ειδικά για το Schoolwave.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin