Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Την Παρασκευή αποφασίζει το ΔΝΤ για την 5η δόση

Η Κριστίν Λαγκάρντ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο 

Την Παρασκευή θα αποφασίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η νέα γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην πρώτη της συνέντευξη από τη θέση αυτή, η κ. Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση προς όλα τα ελληνικά κόμματα να συνεργαστούν, όπως έγινε στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι έρχεται μία στιγμή, «κατά την οποία ατομικά συμφέροντα και πολιτικές αντιπαλότητες πρέπει να παραμερίζονται για χάριν του εθνικού συμφέροντος της χώρας και αυτό αποδείχθηκε ξεκάθαρα στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του συντονιστικού οργάνου των συνομιλιών Τσαρλς Νταλάρα, ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες εξετάζουν διάφορες επιλογές για τη συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η μετακύλιση του χρέους αλλά και η επαναγορά ελληνικών ομολόγων.

Από την πλευρά της η Γερμανία επανέφερε την πρόταση ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων από τους ιδιώτες ομολογιούχους, μετά τις προειδοποιήσεις των οίκων αξιολόγησης ότι η υιοθέτηση της γαλλικής πρότασης για μετακύλιση μπορεί να θεωρηθεί «επιλεκτική χρεοκοπία».

Βενιζέλος και Σόιμπλε, που συναντήθηκαν στο Βερολίνο, συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης εφαρμογής των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, με σκοπό την επιτάχυνση της οικονομικής ανόρθωσης της χώρας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, , σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όσοι επενδύουν στην κατάρρευση της Ελλάδας θα διαψευστούν».  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin