Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Σε 24ωρη απεργία «κατεβαίνουν» την Τετάρτη οι ιδιοκτήτες ταξί

Σε 24ωρη απεργία «κατεβαίνουν» την Τετάρτη οι ιδιοκτήτες ταξί 
 
Σε 24ωρη απεργία και συμβολική περικύκλωση του υπουργείου Υποδομών θα προχωρήσουν την Τετάρτη οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι για τις επερχόμενη ολική απελευθέρωση του επαγγέλματος. Οι διαμαρτυρόμενοι θα τραβήξουν χειρόφρενο σε ολόκληρη τη χώρα από τις 05.00 της Τετάρτης έως τις 05.00 της Πέμπτης.
Οι επαγγελματίες του κλάδου αντιτίθενται στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, κάνοντας λόγο για «ισοπέδωση των πάντων» καθώς η ελεύθερη αδειοδότηση θα μηδενίσει την αξία των αδειών τους. Αντίθετα, οι οδηγοί ταξί, δηλαδή οι υπάλληλοι τους, δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εν λόγω εξέλιξη.

Την Τετάρτη οι συνδικαλιστές αναμένεται να συναντηθούν με τον κ. Ραγκούση, ενώ την Πέμπτη θα συγκαλέσουν κλαδικό συμβούλιο για να λάβουν περαιτέρω αποφάσεις.

Οι ιδιοκτήτες των αδειών ταξί αντιδρούν στην απόφαση του υπουργού Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούση να αποσύρει το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που είχε συντάξει ο προκάτοχός του και νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημ. Ρέππας και το οποίο προέβλεπε διατήρηση των περιορισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο νέος υπουργός Υποδομών θεωρεί ότι με την εφαρμογή του νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το ταξί έχει «ανοίξει» και ότι το μόνο που εκκρεμεί είναι μία κανονιστική διάταξη που θα προβλέπει τις λεπτομέρειες της αδειοδότησης. Σύμφωνα με όσα εξήγησε την Δευτέρα, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να καταθέτει μία αίτηση στον δήμο ή την περιφέρεια και να ξεκινά το επάγγελμα.
  

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin