Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τιμή-ρεκόρ για ένα βιολί Stradivarius

 

Απίστευτο ποσό σε δημοπρασία για τη «Lady Blunt»

Την υψηλότερη τιμή όλων των εποχών «έπιασε» το βιολί «Lady Blunt» του Antonio Stradivari, σε online δημοπρασία για μουσικά όργανα. Για το βιολί- έργο τέχνης του 1721 ανώνυμος αγοραστής έδωσε 15.894.000 δολάρια, τιμή τέσσερις φορές υψηλότερη από το αμέσως χαμηλότερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ για ένα τέτοιο βιολί.


Το ποσό θα δοθεί στην Ιαπωνία για τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι.

Η πώληση του «Lady Blunt» προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των συλλεκτών σε όλο τον κόσμο που δελεάστηκαν από την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι... ιστορίας.

Για 30 χρόνια η «Lady Blunt» βρισκόταν στα χέρια της Lady Anne Blunt, εγγονής του Λόρδου Βύρωνα ενώ είχε περάσει επίσης από τον Παριζιάνο dealer Jean Baptiste Vuillaume, τους συλλέκτες Richard Bennett, Baron Knoop και Sam Bloomfield και τέλος το Ίδρυμα The Nippon Music Foundation.

Ο Antonio Stradivari κατασκεύαζε βιολιά, βιόλες και τσέλο στην Κρεμόνα της Ιταλίας και περίπου 600 υπάρχουν στον κόσμο. Τα έργα του Stradivari έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση από τους μεγαλύτερους σολίστες του κόσμου και τους πιο εκλεκτικούς συλλέκτες. Από όλα τα βιολιά Stradivarius που βρίσκονται ακόμα σε χέρια ιδιωτών, η «Lady Blunt» λέγεται πως είναι στην καλύτερη κατάσταση με τα πιο αυθεντικά χαρακτηριστικά το φινίρισμά του ακόμα σχεδόν ανέπαφο.
  


1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

poy mporo na apeu8in8w na vrw kapoion eidiko
na axiologisei ena violi stradivarius pou exw?
thodorisger@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin