Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Το Βατικανό ετοιμάζεται για τα υβριδικά Popemobile

Το Βατικανό ετοιμάζεται για τα υβριδικά Popemobile 

Οι πληροφορίες για μετάβαση των Popemobile – που είναι τα ειδικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί ο Πάπας – σε υβριδικές εκδόσεις παίρνουν σάρκα και οστά στην απόφαση του Πάπα να αλλάξει το Mercedes SUV που καίει φυσικό αέριο με ένα κατάλληλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.



Αξιωματούχοι του Βατικανό μιλούν για μια βόλτα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ για παραγγελία του M-Class plug-in υβριδικού που βασίζεται στην τεχνολογία που αξιοποιήθηκε στο όραμα της Mercedes S500 plug-in που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2009.


Ένα θέμα που συζητείται είναι η Παπική ασφάλεια καθώς το Βατικανό φαίνεται να μην σκέφτεται ότι ένα εξολοκλήρου ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης μεταφέροντας γρήγορα τον Πάπα. Από τότε που ο Τούρκος σκοπευτής Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, την Πόλη του Βατικανού στις 13 Μαΐου 1981, το Βατικανό κάνει ό, τι μπορεί για να κρατήσει τον Πάπα σε ασφάλεια.


Έτσι το αυτοκίνητο του Πάπα μοιάζει πολύ με θηρίο – σαν τη θωρακισμένη λιμουζίνα του Προέδρου των ΗΠΑ. Όμως το μεγάλο βάρος σχετίζεται με μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας.


Οι ειδικοί πάντως υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε κάλλιστα να κατασκευαστεί ένα εξολοκλήρου ηλεκτρικό θωρακισμένο αυτοκίνητο με τέσσερις τροχούς το οποίο να διαθέτει αρκετή ροπή για επιτάχυνση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin