Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Mεξικό: Η τροπική καταιγίδα Μπεατρίς «αναβαθμίστηκε» σε κυκλώνα


Η τροπική καταιγίδα Μπεατρίς μετατράπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε κυκλώνα, τον δεύτερο της περιόδου αυτής στον Ειρηνικό, καθώς πλησιάζει τις ακτές του Μεξικού που πλήττονται από σφοδρές βροχοπτώσεις και ξαφνικές πλημμύρες, ενώ οι τουριστικές περιοχές και τα μεγάλα λιμάνια της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, ανακοίνωσαν οι τοπικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

«Η Μπεατρίς μετατράπηκε σε κυκλώνα κοντά στις ακτές των πολιτειών Κολίμα, Μιτσοακάν και Γκερέρο. Κινείται με ταχύτητα 140 χλμ. νοτιοανατολικά του Μανζανίγιο (Μεξικό) και με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 120 χλμ.» σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού κέντρου κυκλώνων που εκδόθηκε στις 06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα.

Στο τουριστικό λιμάνι του Ακαπούλκο (Γκερέρο) οι άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων κατά τις οποίες ένας περαστικός τραυματίστηκε στην περιοχή του Πουέρτο Μαρκές, σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία της πολιτικής προστασίας. Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση έδειχναν αυτοκίνητα μέσα στη θάλασσα να έχουν παρασυρθεί από τα μεγάλα κύματα.

Στις ορεινές περιοχές στο Γκερέρο οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν αρκετές κατολισθήσεις και πλημμύρες στις οδικές αρτηρίες. Στην πολιτεία Κολίμα, τα αλιευτικά σκάφη έμειναν δεμένα στα λιμάνια και οι πληθυσμοί των παράκτιων περιοχών έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Εκτός από τις πολιτείες Γκερέρο και Κολίμα, αυτές των Τζαλίσκο, Μιτσοακάν, Οαχάκα πλήττονται από τις βροχοπτώσεις.

Τα δρομολόγια των πλοίων έχουν απαγορευτεί στα κεντρικά της ακτής του Ειρηνικού λόγω των μεγάλων κυμάτων, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Νερού. Το εθνικό κέντρο κυκλώνων των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει ότι η καταιγίδα Μπεατρίς επρόκειτο να ενισχυθεί και να μετατραπεί σε κυκλώνα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin