Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon FT: Τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν με παραίτηση!

ft_7_6_11 


Περίπου 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν να παραιτηθούν από τις έδρες τους παρά να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, μεταδίδει ανταπόκριση των Financial Times από την ΑΘήνα.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου προσπαθεί εν μέσω της απειλής μαζικών αποχωρήσεων σοσιαλιστών βουλευτών και των πρωτοφανών διαδηλώσεων που κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας, να εξασφαλίσει την υποστήριξη της «κερματισμένης» κυβέρνησής του για το νέο πακέτο λιτότητας που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. 
 
Όπως αναφέρουν Financial Times ο κ. Παπανδρέου ζήτησε στο υπουργικό συμβούλιο σαφείς δεσμεύσεις από σκληροπυρηνικούς σοσιαλιστές υπουργούς οι οποίοι αντιτίθενται σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες για την διάσωση της οικονομίας, ενώ έχει να αντιμετωπίσει κι άλλες μάχες για να πείσει βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματός του, ότι αν δεν επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, η χώρα θα χάσει την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της και θα υποχρεωθεί σε χρεοστάσιο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν ο κ. Παπανδρέου αποτύχει να πείσει τους υπουργούς για την αναγκαιότητα του Μνημονίου θα αναγκασθεί να διορίσει έμπειρους τεχνοκράτες σε 5-6 καίρια υπουργεία για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ.
«Το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας και τέως αντιπροέδρου της ΕΚΤ, αναφέρεται για πιθανή συμμετοχή σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας υπό τον κ Παπανδρέου, που θα έχει την διετή εντολή να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», τονίζουν χαρακτηριστικά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin