Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Focus: Το 46% των Γερμανών πολιτών ζητά έξοδο της Ελλάδας από Ευρωζώνη

Το 46% των Γερμανών πολιτών θα επιθυμούσε την έξοδο της Ελλάδας από Ευρωζώνη και την επιστροφή της στη δραχμή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών κοινής γνώμης Enmid για λογαριασμό του περιοδικού Focus, που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα.
Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή αρνητικά, ενώ το 7% δήλωσε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.006 ατόμων.
euro draxmi 300x225 Focus: Το 46% των Γερμανών πολιτών ζητά έξοδο της Ελλάδας από Ευρωζώνη
Ο Martin Knapp, διευθυντής στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, θεωρεί τη μέχρι στιγμής στρατηγική της βοήθειας προς την Ελλάδας λανθασμένη. «Το φάρμακο, που συστήθηκε για την Ελλάδα, δε λειτουργεί», υποστηρίζει. «Ούτε η αύξηση της δοσολογίας βοηθάει», συμπληρώνει. Η Ελλάδα χρειάζεται προπάντων βοήθεια στην ανασυγκρότηση της οικονομίας της. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα, εκτιμά ο Knapp.
 
«Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο πέρα από την κατάρρευση της οικονομίας. Οι θετικές εκτιμήσεις για την οικονομία δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αέρας», καταλήγει.
Ο Dirk Meyer, Καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Helmut Schmidt του Αμβούργου, υποστηρίζει, από την πλευρά του, την επιστροφή της Γερμανίας στο μάρκο. «Το πείραμα ενός κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος απέτυχε λόγω εσωτερικών αντιφάσεων», εξηγεί ο Meyer και συμπληρώνει: «Εάν η παρεχόμενη βοήθεια στην Ελλάδα αποδειχθεί ότι δεν χάθηκε ανεπιστρεπτί, μπορεί να αιτιολογηθεί ορθολογικά μόνο με μία αναδιάταξη της Ευρωζώνης».
Ο Meyer προτείνει την επιστροφή της Γερμανίας στο μάρκο,στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν Ολλανδία και Αυστρία. Τα οφέλη από μία τέτοια κίνηση θα συνοδευτούν, ωστόσο, και από σημαντικές απώλειες, διευκρινίζει ο Meyer. Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα υφίσταντο ζημίες της τάξης των 25 δισ. Ευρώ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin