Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ειρωνείες προς το θύμα στο Facebook μετά τη δολοφονία

Ειρωνείες προς το θύμα στο Facebook μετά τη δολοφονία 
Η ψεύτικη «φίλη» στο Facebook, αφού παρέσυρε σε παγίδα θανάτου τον διαδικτυακό της φίλο, λίγες ημέρες αργότερα του... έστελνε ειρωνικά «συλληπητήρια» και του αφιέρωνε το τραγούδι του Νίκου Βερτη «Επαιξα κι έχασα»!

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι οι ίδιες φωτογραφίες της ψεύτικης «φίλης» στο Facebook υπάρχουν και σε άλλα προφίλ στο διαδίκτυο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ίσως ετοιμάζεται παρόμοια μεθόδευση για άλλες εγκληματικές ενέργειες.




Νέα στοιχεία προκύπτουν για την εν εν ψυχρώ εκτέλεση - στις 8 Μαίου 2010 στην παραλιακή λεωφόρο - του 30χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου Απόστολου Κ. που δολοφονήθηκε για ένα «like» που πάτησε στο Facebook.

Ως οργανωτής και δράστης του εγκλήματος εμφανίζεται ο 26χρονος Αλβανός
Νικολίν Μ., ο οποίος με τη βοήθεια μιας 22χρονης συνεργού του, δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook - στο όνομα «Ela Vulaj» - προκειμένου να παρασύρει τον άτυχο νεαρό σε ένα πάρκιγκ επί της παραλιακής και να τον σκοτώσει εν ψυχρώ με τρεις σφαίρες.


Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η... ζήλια που άρχισε να αισθάνεται ο δράστης για τον νεαρό Ελληνα, επειδή μέσω του Facebook είχε διαπιστώσει ότι είχε συνομιλίες με μια Βουλγάρα πρώην φίλη του.

Το έγκλημα εξιχνιάστηκε με τη βοήθεια συγγενών του θύματος, οι οποίοι δημιούργησαν με τη σειρά τους ψεύτικα προφίλ στο Facebook προκειμένου να προσεγγίσουν ηλεκτρονικά τον οργανωτή της εγκληματικής επίθεσης, να ανακαλύψουν τα ίχνη του και ύστερα να τον συλλάβει - προ δύο εβδομάδων - η ΕΛΑΣ.


Σύμφωνα λοιπόν με τα νεώτερα στοιχεία οι δράστες του εγκλήματος δεν αρκέσθηκαν να δημιουργήσουν το ψεύτικο προφίλ για να παρασύρουν τον άτυχο 30χρονο, ιδιωτικό υπάλληλο στο ραντεβού της δολοφονίας του.

Αμέσως μετά άρχισαν να «αναρτούν» στο Facebook τραγούδια με... νόημα και με το ερώτημα «afierwmeno???» στον άτυχο άνθρωπο. Ετσι λοιπόν η εικονική «Ela Vulaj» στις 30 Μαϊου 2010, δηλαδή 22 ημέρες μετά τον φόνο, ανάρτησε το βίντεο του τραγουδιού «Επαιξα κι έχασα» του Νίκου Βέρτη. Την ίδια ημέρα η «Ela» έγραψε στον «τοίχο» του νεκρού Απόστολου Κ. δήθεν «συλληπητήρια».


Παράλληλα υπήρχαν κι άλλες εκφράσεις στο κλειστό πλέον προφίλ του δολοφονημένου ιδιωτικού υπαλληλου, που αποδεικνύουν ότι οι δολοφόνοι... πανηγύριζαν για την πράξη τους!


Εκείνο ακόμη που προκαλεί ανησυχία είναι ότι οι φωτογραφίες μίας άσχετης κοπέλας με την οποία εμπλουτίστηκε το προφίλ της ανύπαρκτης «Ela Vulaj» (σ.σ. είναι ακόμη ανοικτό στο Facebook) έχουν εντοπιστεί και σε άλλα προφίλ Αλβανών στην ίδια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό ίσως δείχνει ότι για κάποιον άλλον ανυποψίαστο χρήστη του διαδικτύου ίσως στήνεται ένα παρόμοιο παιχνίδι παραπλάνησης με άγνωστους στόχους.
πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin