Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Έκτακτη ευρωσύσκεψη για το E. coli

 

 Στο Λουξεμβούργο θα συνεδριάσουν στις 2 μ.μ. εκτάκτως οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για την επιδημία του βακτηρίου E. coli που έχει προκαλέσει τον θάνατο 22 ανθρώπων στην Ευρώπη. 

Μέχρις στιγμής περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από το βακτήριο σε 12 χώρες. Όλες οι περιπτώσεις των ασθενών που δεν προέρχονται από τη Γερμανία, είχαν ταξιδέψει εκεί. 
 
Αρχικά, για την ασθένεια ενοχοποιήθηκαν τα ισπανικά αγγούρια και στη συνέχεια τα γερμανικά φασολάκια. Ωστόσο, οι εξετάσεις απέδειξαν ότι κανένα από τα δύο δεν ευθύνεται και συνεχίζουν τις έρευνες για να βρουν την πηγή της επιδημίας.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Γεωργίας αναμένεται να ζητήσουν να μάθουν πόσο κοντά βρίσκονται οι ειδικοί στον εντοπισμό της αιτίας, καθώς εντείνονονται οι επικρίσεις για τη διαχείριση της κρίσης.
Στο τραπέζι των υπουργών αναμένεται να πέσει και το θέμα των αποζημιώσεων, με την Ισπανία να διεκδικεί ποσό που θα αντιστοιχεί στο 100% των ζημίων που υπέστη από τις ανυπόστατες κατηγορίες της Γερμανίας. Σύμφωνα με την αρμόδια ισπανική αρχή, χάθηκαν 225 εκατ. ευρώ την εβδομάδα εξαιτίας της μείωσης των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών από την Ισπανία.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα συζητήσουν και το θέμα της απαγόρευσης εισαγωγής λαχανικών από την Ευρώπη στη Ρωσία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin