Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Χάκερς χτύπησαν και τη Citigroup

 
 
Υπέκλεψαν στοιχεία από πιστωτικές κάρτες 200.000 πελατών της τράπεζας Νέο κρούσμα διαρροής στοιχείων πιστωτικών καρτών έπειτα από επίθεση χάκερ. Θύμα τη φορά αυτή είναι ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος Citigroup που, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα περίπου 200.000 πελατών της στη Βόρεια Αμερική. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι επιθέσεις χάκερ εναντίον μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων.


Συγκεκριμένα, χάκερ εισέβαλαν στο ηλεκτρονικό δίκτυο της Citigroup και υπέκλεψαν ονόματα πελατών της τράπεζας, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες που χρησιμοποιεί η τράπεζα για να έρθει σε επαφή με τους πελάτες της, όπως είναι οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail).
Η τράπεζα σημειώνει, ωστόσο, ότι οι εισβολείς δεν μπόρεσαν να μάθουν άλλες πληροφορίες, όπως είναι οι ημερομηνίες γεννήσεως, οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, οι ημερομηνίες λήξεως καθώς και κώδικες ασφαλείας των καρτών.
«Ενημερώνουμε τους πελάτες μας που έπεσαν θύματα της επίθεσης. Η Citi έχει εφαρμόσει τις πλέον προγημένες μεθόδους για να αποτρέψει συμβάντα τέτοιου τύπου. Για την ασφάλεια των πελατών μας δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Citigroup στις ΗΠΑ Σον Κιβίλιγκαν.
Σύμφωνα με άλλον εκπρόσωπο της Citigroup, τον Τζέιμς Γκρίφιθς στο Χονγκ Κονγκ, οι χάκερ υπέκλεψαν στοιχεία του 1% των πελατών της τράπεζας στη Βόρεια Αμερική, που διατηρούν λογαριασμούς 21 εκατ. δολαρίων συνολικά.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin