Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Από καρκίνο στο στομάχι πάσχει ο Μουμπάρακ

 
 
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ πάσχει από καρκίνο στο στομάχι, δήλωσε τη Δευτέρα ο δικηγόρος του, Φαρίντ αλ-Ντιμπ, επικαλούμενος μια ιατρική έκθεση στόχος της οποίας είναι να αποτιμήσει αν ο Μουμπάρακ είναι σε θέση να δικαστεί.
«Έχει καρκίνο στο στομάχι και οι όγκο πολλαπλασιάζονται», είπε ο δικηγόρος.
 
Στις 13 Απριλίου ο 83χρονος Μουμπάρακ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ, στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν υπέστη καρδιακή κρίση κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του. Τον Μάρτιο του 2010 είχε υποβληθεί σε χολοκυστεκτομή και σε αφαίρεση ενός πολύποδα από το δωδεκαδάκτυλο σε κλινική της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία.
Η δίκη του με τις κατηγορίες της διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας και της δολοφονίας διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εξέγερσης έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου.
Η γενική εισαγγελία είχε ζητήσει τη μεταφορά του πρώην προέδρου σε φυλακή αλλά στα τέλη Μαΐου ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Ο γενικός εισαγγελέας Άμπντελ Μεγκίντ Μαχμούντ ανέθεσε σε μια ομάδα γιατρών να εξετάσουν τον πρώην πρόεδρο για να διαπιστώσουν αν είναι δυνατή η μεταφορά του από το νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ στο νοσοκομείο των φυλακών.
Οι γιατροί ωστόσο δήλωσαν ότι ο Μουμπάρακ είναι «αδύναμος» και διατρέχει τον κίνδυνο να υποστεί μια νέα καρδιακή κρίση. Στην έκθεσή τους είχαν κάνει επίσης λόγο για «όγκους» στο χοληδόχο πόρο και στο πάγκρεας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν οι όγκοι αυτοί αφαιρέθηκαν κατά την παραμονή του στη Γερμανία ή αν πρόκειται για καινούριους.
Ο Χόσνι Μουμπάρακ ανατράπηκε στις 11 Φεβρουαρίου, μετά από τριάντα χρόνια στην εξουσία. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό 846 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην παραίτησή του. Εάν κριθεί ένοχος ενδέχεται να του επιβληθεί ακόμη και η θανατική ποινή.
Ο δικηγόρος του διαψεύδει ότι ο πρώην πρόεδρος είχε δώσει εντολή να χρησιμοποιηθεί βία σε βάρος των διαδηλωτών αλλά ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, Όμαρ Σουλεϊμάν, διαβεβαιώνει ότι «είχε πλήρη γνώση για κάθε σφαίρα που έπεφτε».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin