Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ναυτεργάτες έχουν μπλοκάρει τους καταπέλτες στο λιμάνι του Πειραιά

Ναυτεργάτες έχουν μπλοκάρει τους καταπέλτες στο λιμάνι του Πειραιά 
Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά κρατούν από νωρίς τα πλοία ναυτεργάτες που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο τα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί κανονικά και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συνεχίζουν να εκδίδουν εισιτήρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκτελεστεί τα πρωινά προγραμματισμένα δρομολόγια για Κυκλάδες καθώς απεργοί έχουν κάνει κατάληψη στους καταπέλτες των πλοίων ενώ οι συνδικαλιστές απειλούν πως δεν θα γίνει ούτε σήμερα, ούτε αύριο κανένα δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.



Ωστόσο στο λιμάνι του Πειραιά καταφθάνουν διαρκώς δεκάδες τουρίστες οι οποίοι δεν γνώριζαν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και επρόκειτο να ταξιδέψουν για τις Κυκλάδες με τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων και αναζητούν πλέον εναλλακτικούς τρόπους για να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.


Το χορό των κινητοποιήσεων στα λιμάνια άνοιξαν σήμερα, Τρίτη, τα σωματεία των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), των κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) και των ηλεκτρολόγων - ηλεκτρονικών (ΠΕΝΗΗΕΝ) των πλοίων, που προκήρυξαν 48ωρη απεργία. Αύριο Τετάρτη στην κινητοποίηση συμμετέχουν επιπλέον τα σωματεία των ναυτών (ΠΕΝΕΝ) και των μαγείρων, που προκήρυξαν 24ωρη απεργία.


Η ΠΕΜΕΝ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλούσε τους ναυτεργάτες από σήμερα, Τρίτη, στις 5.30 το πρωί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και στη συνέχεια σε συγκεντρώσεις μπροστά από τους καταπέλτες των πλοίων, για να διασφαλίσουν ότι κανένα πλοίο δεν θα αναχωρήσει.


Το Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος συστήνει στους επιβάτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες να ενημερώνονται από τα τηλέφωνα: 210-4226000 και 210-4147800, προτού κατεβούν στο λιμάνι.


Εν τω μεταξύ, σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι λιμενεργάτες στο εμπορικό λιμάνι μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.
  


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin