Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ετοιμάζουν Μουσείο Ελιάς και Ελαιόλαδου

Ετοιμάζουν Μουσείο Ελιάς και Ελαιόλαδου 

Οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για  την αποτελεσματική  προώθηση και διάδοση του κρητικού ελαιολάδου στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά, συζητήθηκαν  κατά τη συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης, του Διοικητικού Συμβουλίου του «Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου», στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

 
 Τα μέλη του Συμβουλίου ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων από τον Πρόεδρο του Δικτύου και Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Φραγκάκη για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής της ιστοσελίδας και του λογοτύπου του Δικτύου και αποφάσισαν τη δημιουργία πολύγλωσσου εντύπου για το κρητικό ελαιόλαδο το οποίο θα διανέμεται δωρεάν στους επισκέπτες του νησιού.
 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ως μέλη της Διοίκησης του Δικτύου,  ο  Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης κ. Γιώργος Ανδρεαδάκης, ο π. Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης κ. Κώστας Καμπιτάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης κ. Βαγγέλης Παπανικολάου και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης κ. Θεόδωρος Μαρουφίδης.
 Ο κ. Καλαμπόκης, Αντιπρόεδρος του Δικτύου, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για την προετοιμασία της συμμετοχής του Δικτύου στη διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών Anuga 2011 στη Γερμανία τον προσεχή Οκτώβριο, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει εκτενής προβολή του κρητικού ελαιολάδου.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης  αποφασίσθηκε  να ξεκινήσει η καταγραφή παλαιών και σύγχρονων ελαιοτριβείων, τυποποιητηρίων και μνημειακών ελαιόδεντρων που θα αποτελέσουν τον κεντρικό άξονα για τη δημιουργία των «Δρόμων της Ελιάς».
 Τα μέλη του Δικτύου ξεκίνησαν επίσης την αναζήτηση οικήματος εντός  ή πλησίον της πόλης του Ηρακλείου, στο οποίο θα μπορεί να εγκατασταθεί το Μουσείο Ελιάς και Ελαιολάδου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin