Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το Μνημόνιο

 
 
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να προσφύγουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και άλλοι Σύλλογοι κατά της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι το Μνημόνιο είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας αναμένεται να γίνει με το νέο δικαστικό έτος, που αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, αλλά ενδεχομένως η απόφαση να γραφτεί και να δημοσιευθεί νωρίτερα.

Έτσι, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, τότε και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι θα προσφύγουν στο Στρασβούργο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες», το ΣτΕ φέρεται να έχει απορρίψει την επίμαχη αίτηση και τους δικαστές να «εκτιμούν», μεταξύ άλλων, ότι το Μνημόνιο ήταν τάχα αναγκαίο για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας καθώς και ότι το δικαίωμα στην περιουσία των θιγόμενων, δηλαδή στους μισθούς και στις συντάξεις τους, περιορίζεται νομίμως καθώς διατηρούνται τάχα σε «βιώσιμα επίπεδα». Και συνεχίζει ο ΔΣΑ, «έτσι φαίνεται, ότι το ΣτΕ χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο».

Παράλληλα, οι δικηγόροι υπογραμμίζουν: «Με την επιφύλαξη της δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ -ελπίζουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος- ο ΔΣΑ έχει αποφασίσει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επιδιώκοντας για μια ακόμη φορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, όπως πράττει ιστορικά μέχρι σήμερα».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin