Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Σώστε το φόρεμα...

 

Μια εταιρεία λογισμικού έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη ένα από τα πιο αισθησιακά σύμβολα της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

 

Η Μέριλιν Μονρό υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες φιγούρες της showbiz και ακόμα και σήμερα, σχεδόν πενήντα χρόνια μετά τον θάνατο της, συνεχίζει να κάνει πρωτοσέλιδα. Αυτή τη φορά όμως, η είδηση δεν έχει να κάνει με κάποιες κρυφές πτυχές της ζωής της, αλλά με το διάσημο λευκό φόρεμά της από το «Επτά Χρόνια Φαγούρα» (The Seven Year Itch). Στην κλασική σκηνή της ταινίας, το φόρεμα της Μονρό δίνει «άνισο» αγώνα με τον άνεμο.
Σύμφωνα με το Reuters, η inQuicity, εταιρεία λογισμικού με βάση την Νέα Υόρκη, έχει αρχίσει μια εκστρατεία ώστε το να αποκτηθεί το λευκό φόρεμα της Μονρό σε πλειστηριασμό που πρόκειται να γίνει στις 18 Ιουνίου. Μαζί θα δημοπρατηθούν αντικείμενα και κοστούμια από εξίσου ιστορικές ταινίες, όπως τον «Μάγο του Οζ», την «Κλεοπάτρα» και το «Όσα παίρνει ο άνεμος». Η συλλογή ανήκει στην ηθοποιό Ντέμπι Ρένολντς, η οποία έγινε γνωστή τις δεκαετίες του 1950 και 1960.
Σκοπός της εταιρείας είναι να παραμείνει το φόρεμα στην Νέα Υόρκη, όπου και θα εκτεθεί μόνιμα ως πολιτισμικό κειμήλιο. Η Νταρλίν Νιούμαν, μια εκ των ιδρυτών της εταιρείας, δήλωσε ότι «είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πλούσιας ιστορίας και κουλτούρας της Νέας Υόρκης και αξίζει να βρει μια μόνιμη στέγη εδώ». Η οικογένεια του σχεδιαστή του φορέματος, Γουίλιαμ Τραβίλλα, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ, έχει δώσει την υποστήριξη της.
Σύμφωνα με την Profiles in History η οποία διοργανώνει τον πλειστηριασμό, η αξία του φορέματος υπολογίζεται μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι λοιπόν, η inQuicity έχει ετοιμάσει την ιστοσελίδα www.savethedress.org με σκοπό την ενίσχυση του αγώνα της μέσω δωρεών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin