Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Οι Ελληνες αγρότες επιστρέφουν στα χωράφια τους

 
Μπορεί μέχρι πριν από λίγα χρόνια η ελληνική γη να απασχολούσε αμέτρητους εργάτες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αλλά σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει άρδην και πλέον, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η ενασχόληση με τη γη αποτελεί σχεδόν αποκλειστικά πια … ελληνική υπόθεση, όπως προκύπτει από δηλώσεις παραγωγών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, (ΑΠΕ)....

 

...Έτσι, ενώ μέχρι και τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού χιλιάδες εργάτες από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία κατέβαιναν μαζικά, με πούλμαν, για να εργαστούν στους ελληνικούς αγρούς, φέτος ο αριθμός τους έχει συρρικνωθεί, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί οι Έλληνες παραγωγοί, που τους παρέχουν πλέον μεροκάματο.

   "Έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά οι Έλληνες παραγωγοί, αφού τα 'σπασμένα' των προηγούμενων χρόνων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για επιπλέον δαπάνες", εξηγεί στο ΑΠΕ, ο αγρότης Γιάννης Βράνας, μέλος της τριμελούς διαπραγματευτικής ομάδας, που συγκροτήθηκε από όλους τους ροδακινοπαραγωγούς της χώρας, για την τιμή και τη διακίνηση του συμπύρηνου ροδάκινου.

...Υπό αυτές τις συνθήκες και με το "ζωνάρι" να έχει σφίξει σημαντικά, οι Έλληνες παραγωγοί βρίσκονται πλέον μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, στην οποία καλούνται να ξαναπάρουν στα ... χέρια τους τη γη τους.
...Στην αντίπερα όχθη, δεν είναι λίγοι αυτοί οι αλλοδαποί εργάτες, που έχουν στήσει τα αντίσκηνά τους και περιμένουν καρτερικά, μήπως και κάποιος Έλληνας παραγωγός τους χρειαστεί στα χωράφια τους, όπως επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Άργισας (νομός Λάρισας), Αλέξανδρος Παντραλέξης....


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin