Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Οικονομικών κυριαρχεί στα ξένα ΜΜΕ

http://www.faretra.gr/images/1_7y4om.jpg 

Η αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών και η τοποθέτηση, στη θέση του, του Ευάγγελου Βενιζέλου κυριαρχούν στις ανταποκρίσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών, στο πλαίσιο ενός ευρύ ανασχηματισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα, καθοριστικής σημασίας για τη διάσωση της Ελλάδας, νέα μέτρα λιτότητας» γράφει το Associated Press.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» συνεχίζει το πρακτορείο «ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας -που προ ολίγων ετών αναμετρήθηκε με τον Γ. Παπανδρέου για την ηγεσία του κόμματος- θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διόρισε τον μέχρι τώρα υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης» μετέδωσε το Reuters, κάνοντας επίσης αναφορά στην τοποθέτηση του Γ.Παπακωνσταντίνου στη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και στην τοποθέτηση του Σταύρου Λαμπρινίδη στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να περάσει τα νέα, και καθόλου δημοφιλή, μέτρα λιτότητας που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση» γράφει το BBC.

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναβαθμίστηκε στη θέση του υπουργού Οικονομικών, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο της διαχείρισης της κρίσης χρέους» συνεχίζει το βρετανικό δίκτυο, επισημαίνοντας ότι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας αντικαθιστά τον Γ.Παπακωνσταντίνου που μετακινείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin