Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Απεβίωσε η πρώτη ελληνίδα που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες

 
 
 
Πλήρης ημερών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες (το 1936 στο Βερολίνο). Πρόκειται για την Δομνίτσα Λανίτου - Καβουνίδου, γυναίκα θρύλο για τον ελληνικό στίβο που γεννήθηκε το 1914 στη Λεμεσό και υπήρξε μία από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού αθλητισμού. 


Σε ηλικία 12 ετών είχε τις πρώτες της επιτυχίες (σε 60 μέτρα, ύψος και μήκος). Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1931 για σπουδές (πολιτικές επιστήμες και νομικά) και από την πρώτη στιγμή προκάλεσε αίσθηση επειδή αγωνιζόταν με κοντό παντελονάκι. Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος για πολλά χρόνια στα 60μ, 100μ, 80μ εμπ., μήκος και ύψος με φορά και άνευ φοράς.

Εκτός από το Βερολίνο το 1936 ήταν παρούσα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο. Ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία, ενώ είχε  τιμηθεί για την τεράστια προσφορά της στον αθλητισμό από τον ΣΕΓΑΣ καθώς και από φορείς της Ελλάδας και της Κύπρου. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη (22/6) το μεσημέρι (14:00) από το Α΄ Νεκροταφείο Αθήνας.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin