Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Οι πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

 
Με ανακοινώσεις τους, ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ. και Συνασπισμός εκφράζουν την αντίθεση τους στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

ΚΚΕ: Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση

«Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας», παρατηρεί το ΚΚΕ σχετικά με τον ανασχηματισμό.

Ζητεί «τώρα λαϊκή - πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές» και υποστηρίζει ότι «τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα, γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό».

ΛΑ.Ο.Σ.: Καταλήξαμε σε κυβέρνηση «βαθύ ΠΑΣΟΚ»

«Από μία οικουμενική Κυβέρνηση, καταλήξαμε σε μία κυβέρνηση "βαθύ ΠΑΣΟΚ"», αναφέρει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

"Η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα, ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συνασπισμός: Ιλαροτραγωδίας συνέχεια

«Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό», ήταν το σχόλιο του Συνασπισμού για τη νέο κυβερνητικό σχήμα και όπως εκτιμά, τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης.

«Είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της», σημειώνει ο ΣΥΝ και προσθέτει στην ανακοίνωσή του :

«Η ευκολία με την οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν κατηγορίες και προσκλήσεις για κοινή «εθνική» προσπάθεια αποτυπώνει το πόσο όμοιες είναι οι πολιτικές τους και πόσο υποκριτική απέναντι στο λαό είναι η στάση τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μέρος του κατεστημένου φαύλου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών που κλείνει τον κύκλο του».

«Η φωνή και το μήνυμα του λαού και της νεολαίας μας από τις πλατείες δεν προσπερνιέται και είναι σαφές. Απεμπλοκή από το μνημόνιο, όχι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, πραγματική δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΝ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin