Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Το Τόκιο υπόσχεται τη στήριξη της Ευρωζώνης

Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Γιοσιχίκο Νόντα 

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, απόρροια του τσουνάμι και της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα, η Ιαπωνία υποσχέθηκε την Τρίτη να συνεισφέρει στη στήριξη της Ευρωζώνης, με τρόπους όπως την αγορά ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να βοηθήσει την ζώνη του ευρώ να ξεπεράσει την κρίση χρέους ορισμένων εκ των μελών της.

«Η Ιαπωνία έχει ήδη συμβάλει στη σταθεροποίηση της χρηματοπιστωτικής κατάστασης της Ευρώπης αγοράζοντας ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες», εξήγησε ο Γιοσιχίκο Νόντα.

Δεύτερη σημαντικότερη μετά την Κίνα κάτοχος ομολόγων η Ιαπωνία αγόρασε ομόλογα του Ταμείου αξίας δύο δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την έκδοση του Ιανουαρίου και των μέσων Ιουνίου, τα οποία προορίζονταν για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Με την προσοχή να είναι πλέον στραμμένη στην Ελλάδα, ο Γιοσιχίκο Νόντα δήλωσε: «Θα συνεργασθούμε εάν υπάρχει οτιδήποτε το οποίο η Ιαπωνία έχει τη δυνατότητα να πράξει». 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin