Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Συνδικαλιστές που προκαλούν...

Εν μέσω οικονομικής ύφεσης θέλουν δωρεάν εξαήμερες διακοπές, προσαυξήσεις 44% στην κανονική τους άδεια, επίδομα μετεγκατάστασης, μισθολογικές αυξήσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζουν να πληρώνονται με 17,8 μισθούς ετησίως!


Συνδικαλιστές που προκαλούν...
Συνεχίζουν να προκαλούν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Εν μέσω οικονομικής ύφεσης θέλουν δωρεάν εξαήμερες διακοπές, προσαυξήσεις 44% στην κανονική τους άδεια, επίδομα μετεγκατάστασης, μισθολογικές αυξήσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζουν να πληρώνονται με 17,8 μισθούς ετησίως.

Χιλιάδες οικογένειες βιώνουν την κρίση με μειώσεις αμοιβών ή με ανεργία, επιχειρήσεις "παλεύουν" με την πτώση της ζήτησης για την επιβίωσή τους και οι συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Σωματείου των Εργαζομένων των Ελληνικών Πετρελαίων μένουν αμετακίνητοι από τα προνόμιά τους. Μάλιστα αρνούνται να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας με τη διοίκηση της εταιρείας, παρά το ότι υπαναχώρησε από την πρότασή της για περικοπή των επιπλέον μισθών (σ.σ.: 14 στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα). Κι αφού η διοίκηση τους έκανε αυτό το απρόσμενο... δώρο, οι συνδικαλιστές επιμένουν να δουλεύουν τις λιγότερες ώρες της εβδομάδας (38 αντί για 40) σε σχέση με τις επιχειρήσεις διύλισης της ΕΕ.
Τριετής σύμβαση
Η εταιρεία, μάλιστα, κάλεσε το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. να υπογράψουν τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας μέχρι τις 3 Ιουλίου. Σε διαφορετική περίπτωση, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της εφαρμογής ατομικών συμβάσεων, οι οποίες ουσιαστικά θα σημάνουν και το... ξήλωμα όλων των κεκτημένων των εργαζομένων.
Μεταξύ άλλων, η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. προτείνει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013 με μηδενικές αυξήσεις. Το ΠΣΕΕΠ αντιτείνει μονοετή με γενική αύξηση στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού, ενώ δεν συζητά την πρόταση της εταιρείας για τριετή αναστολή χορήγησης του χρονοεπιδόματος. Οι συνδικαλιστές επιμένουν, επίσης, στη διατήρηση των προσαυξήσεων κατά 44% που εισπράττουν οι εργαζόμενοι στις βάρδιες όταν βρίσκονται σε κανονική άδεια. Η διοίκηση τους ζητεί, επίσης, την αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου απασχόλησης από τις 38 στις 40 ώρες κι εκείνοι δέχονται στις 39.
Αμετακίνητοι
Το κόστος της εκδρομής των εργαζομένων είναι 1 εκατ. ευρώ
Δεν κάνουν πίσω οι συνδικαλιστές των ΕΛ.ΠΕ. ούτε στην αναστολή των δωρεάν εξαήμερων διακοπών λόγω της ύφεσης.
Στην εταιρεία το κόστος της εκδρομής είναι 1 εκατ. ευρώ, αλλά το Π.Σ.Ε.Ε.Π. δεν συζητά την πρόταση της εταιρείας, αντίθετα "συμβιβάζεται" με τη συμμετοχή της επιχείρησης να είναι φέτος στα 300.000 ευρώ και για το 2012 να αναλάβει όλο το κόστος.
Αρνούνται επίσης και την κατάργηση του επιδόματος μετεγκατάστασης που ισούται με το ποσό του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και το λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία της διοίκησης στο Μαρούσι. Πρόκειται για εκείνους που μετακινήθηκαν από τον Ασπρόπυργο.
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. δέχτηκε και ικανοποιεί άλλα δύο αιτήματα των συνδικαλιστών, που είναι: η εταιρεία να καταβάλει, με ανώτατο όριο τα τρία χρόνια, το κόστος εξαγοράς πλασματικού χρόνου (σπουδές, ανεργία, μητρότητα) σε όσους αποχωρήσουν νωρίτερα από την επιχείρηση, αλλά και την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας εκείνων που θα υποβάλουν αίτημα έναν χρόνο πριν φύγουν από τον όμιλο.
Εξάλλου, οι συνδικαλιστές δεν αποδέχονται την περικοπή της άδειας για την ονομαστική εορτή, αλλά δέχονται να καταργηθεί το επίδομα κυλικείου...


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin