Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Θέμα χρόνου το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο

Το κινεζικό αεροπλανοφόρο «Βάριαγκ» 

Θέμα χρόνου η ναυπήγηση του πρώτου αεροπλανοφόρου της Κίνας. Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τσεν Μπινγκντέ, επιβεβαίωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την ολοκλήρωση του πρώτου αεροπλανοφόρου του κινεζικού στόλου.

Πρόκειται για το «Βάριαγκ», ένα αεροπλανοφόρο το οποίο είχε αρχίσει να ναυπηγείται τη δεκαετία του 1980 για το πολεμικό ναυτικό της ΕΣΣΔ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το «Βάριαγκ» παρέμεινε σε ουκρανικό ναυπηγείο μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, μέχρι την αγορά του από κινεζική εταιρεία με σχέσεις με τον κινεζικό στρατό, που είχε ισχυριστεί πως ήθελε να το μετατρέψει σε πλωτό καζίνο.

Οι εργασίες για την περάτωση του μήκους 300 μέτρων αεροπλανοφόρου λαμβάνουν χώρα στο λιμάνι του Νταλιάν. Θεωρείται ότι βρίσκονται κοντά στο τέλος τους και ότι οι θαλάσσιες δοκιμές του θα ξεκινήσουν εντός του έτους- ωστόσο, θα χρειαστούν μερικά χρόνια μέχρι να αναλάβει επιχειρησιακά καθήκοντα, καθώς το κινεζικό ναυτικό δεν διαθέτει εμπειρία πάνω στις επιχειρήσεις αεροπλανοφόρων.

Ο υποστράτηγος Κι Τζιανγκούο, στέλεχος του γενικού επιτελείου, δήλωσε στη Hong Kong Commercial Daily πως, ακόμα και μετά το ξεκίνημα της επιχειρησιακής του δραστηριότητας, δεν θα αποτελέσει απειλή προς άλλα κράτη, καθώς «δεν πρόκειται να πλεύσει μέσα στα χωρικά ύδατα άλλων χωρών…όλα τα μεγάλα έθνη του κόσμου έχουν τα δικά τους αεροπλανοφόρα. Είναι σύμβολα μεγάλων χωρών» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας πως η Κίνα είχε πάντα δόγμα αμυντικού προσανατολισμού.  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin