Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η Δυτική Αφρική είσοδος για τα ναρκωτικά στην Ευρώπη

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους μαρτυρούν ότι η Δυτική Αφρική καθίσταται πλέον ως η βασική είσοδος ναρκωτικών και ιδίως κοκαΐνης στην Ευρώπη.
Φωτογραφία αρχείου  

Φωτογραφία αρχείου Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι οι μέθοδοι που οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες και εκτιμούν ότι το εμπόριο ναρκωτικών ανθεί με κέρδη που ανέρχονται περίπου στα 800 εκατομμύρια το χρόνο. 


Επιπλέον η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών, επισημαίνουν ότι όχι μόνο εμπλέκονται όλο και περισσότεροι Αφρικανοί σε αυτή τη διαδικασία αλλά όπως φαίνεται δημιουργούνται και καρτέλ ναρκωτικών που ολοένα και ισχυροποιούνται. 

Ο Αλεξάντρ Σμίντ, επικεφαλής της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Αφρική, δήλωσε από τη Σενεγάλη, σε συνέδριο για το συγκεκριμένο ζήτημα, ότι οι κατασχέσεις φορτίων κοκαΐνης από τη Δυτική Αφρική για την Ευρώπη σημείωσε μείωση από τους 47 τόνους στους 35 μεταξύ του 2008 και 2009. 

Τόνισε δε, ότι οι λαθρέμποροι βρίσκουν πλέον εναλλακτικές οδούς για τη μεταφορά των ναρκωτικών και χρησιμοποιούν πιο εξελιγμένα μέσα για την επίτευξη των στόχων τους.
Μάλιστα ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι ο έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν ακόμη και μικρά υποβρύχια προκειμένου να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. 

Ακόμη είπε τον έλεγχο τον έχουν ομάδες από τη Λατινική Αμερική, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και τοπικά καρτέλ που ενδυναμώνονται μέρα με τη μέρα. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin