Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Παράταση ως την Πέμπτη για τα μηχανογραφικά

Παράταση ως την Πέμπτη για τα μηχανογραφικά 
Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 30 Ιουνίου λήγει τελικά η ημερομηνία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων για την εισαγωγή στα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που απέκτησε εφέτος χαρακτήρα «θρίλερ».

Πρώτα ο ως πρότινις αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος ανακοίνωσε την αλλαγή της ημερομηνίας συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, μετά έθεσε το θέμα σε διαβούλευση, για μήνες δεν αποκάλυπτε την νέα προθεσμία που είχε οριστεί και τελικά την ανακοίνωσε λίγες ημέρες πριν την έναρξή της και ενώ δεν είχαν δοθεί καν οι βαθμολογίες των υποψηφίων.



Τώρα, ελέω της προκηρυχθείσας απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ αυτή τη φορά, η προθεσμία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου παρατείνεται για δυο ημέρες, δεν λήγει αύριο Τρίτη, 28 του μήνα, αλλά στις 30, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για να διευκολύνει τους υποψηφίους. «Η ώρα λήξης της οριστικοποίησης είναι μέχρι 24:00 της 30ης Ιουνίου», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.


Μέχρι στιγμής, πάντως, μόνο το 1/3 περίπου υποψηφίων έχει υποβάλει οριστικά το μηχανογραφικό του. Το 85% των υποψηφίων έχει καταθέσει προσωρινό μηχανογραφικό.


Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα το θέμα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου έχει ανάψει τα «αίματα» στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς αρκετοί φαίνεται ότι δεν κατανόησαν την εφετινή διαδικασία και το νέο «ηλεκτρονικό» σύστημα, με αποτέλεσμα να υποβάλλουν τα πρόχειρα μηχανογραφικά που συμπλήρωσαν, χωρίς να καταλάβουν ότι με αυτό τον τρόπο τα οριστικοποιούν.


Πολλοί γονείς μάλιστα, στρέφονταν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας αλλά και την Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ζητώντας όχι μόνο την παράταση της προθεσμίας υποβολής των μηχανογραφικών, αλλά και την αλλαγή της διαδικασίας, διότι τα μηχανογραφικά δελτία που κατέθεσαν καταλάθως δεν αντικατοπτρίζουν τις οριστικές επιλογές των υποψηφίων, σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις η υποβολή έγινε μέσω των φροντιστηρίων στα οποία φοιτούσαν τα παιδιά τους.


«Πολλά παιδιά έκαναν εφέτος λάθος» λέει η εκπαιδευτικός και μητέρα υποψηφίου στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις κυρία Αποστολία Τσολακίδου. «Η διαδικασία εφέτος ήταν πρωτόγνωρη και εμείς συμπληρώσαμε το μηχανογραφικό δελτίο μέσω του φροντιστηρίου μας, όπου και οριστικοποιήθηκε χωρίς να το καταλάβουμε».


Δεκάδες αντίστοιχα παράπονα κατατέθηκαν την Διεύθυνση διορισμού και απολυτηρίων εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, με αίτημα εάν ένας υποψήφιος θελήσει να κάνει αλλαγές εκ νέου στο μηχανογραφικό του δελτίου παρά την οριστικοποίηση της διαδικασίας, να του δοθεί η δυνατότητα.


«Το στείλαμε χωρίς να το πάρουμε είδηση» λέει η κυρία Τσολακίδου. «Παρακαλούμε να μας δώσουν την δυνατότητα να κάνουμε κάποιες διορθώσεις, τις οποίες το σύστημα τώρα δεν επιτρέπει να κάνουμε»...
  


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin