Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η ΓΕΝΟΠ αποφασίζει για την απεργία ίσως και πριν από το δικαστήριο

Τίτλους τέλους αναμένεται να ρίξει σήμερα η ΓΕΝΟΠ στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της, ενώ με καθυστέρηση... έξι ημερών -λόγω συνεχών αναβολών- αναμένεται ότι θα εκδοθεί και η δικαστική απόφαση για το αν η απεργία ήταν νόμιμη ή παράνομη και καταχρηστική.

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη χθεσινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης  
Εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη χθεσινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Η έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ελάχιστη σημασία έχει (σ.σ. ούτε χθες εκδόθηκε, καθώς ζητήθηκε από τη ΓΕΝΟΠ να καταθέσει τις απόψεις της), καθώς όλα δείχνουν ότι ούτως ή άλλως πιθανότατα σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, το γενικό συμβούλιο της οποίας θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα «τραβήξει» την απεργία το πολύ μέχρι αύριο Πέμπτη ή θα διακόψει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με την ικανοποίηση ότι αγωνίστηκε για να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέχρι το τέλος (ψήφιση Μεσοπρόθεσμου). 


Στην περίπτωση που το Γενικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ αποφασίσει να συνεχιστεί η απεργία και την Πέμπτη, αυτό θα γίνει υπό τη σκέπη των πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς χθες και σήμερα καλυπτόταν από τη 48ωρη της ΓΣΕΕ.

Ιδιώτες 2 ταχυτήτων

Οι περικοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της χώρας συνεχίστηκαν και χθες φτάνοντας μέχρι και τη μιάμιση ώρα καθώς με τη μέγιστη ζήτηση στις ώρες αιχμής να ξεπερνά τα 7.330 MW, η ΔΕΗ «έκοψε» περίπου 1.000 MW, διακόπτοντας περιοδικά το ρεύμα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηπειρο κ.α.

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο να στραφούν νομικά κατά της ΔΕΗ και ενδεχομένως κατά της ΓΕΝΟΠ, ώστε να αποζημιωθούν για ζημιές που κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της εκτίναξης της χονδρικής τιμής στο ρεύμα, εξετάζουν οι ιδιώτες προμηθευτές. Καθημερινά οι εταιρείες Aegean Power και Energa υπολογίζεται ότι «μπαίνουν μέσα» μέχρι και 150.000-200.000 ευρώ, καθώς αγοράζουν ακριβά ποσότητες ρεύματος, τις οποίες αναγκάζονται να πωλούν φτηνότερα στους πελάτες τους.

Από την άλλη πλευρά, μεγάλα οφέλη έχουν αποκομίσει τις μέρες της απεργίας τόσο οι πέντε ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που δουλεύουν με φυσικό αέριο, καθώς δουλεύουν στο φουλ (1.500-1.600 MW), όσο και οι εισαγωγείς ρεύματος. Την τελευταία εβδομάδα μόνο η Βουλγαρία έχει πουλήσει προς την Ελλάδα 9.750 MW. * 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin