Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Σε άνοδο τα ταξίδια αναψυχής των Κυπρίων προς την Ελλάδα

 

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν τα ταξίδια αναψυχής των Κυπρίων στο εξωτερικό, με την Ελλάδα και ειδικότερα τα ελληνικά νησιά να παρουσιάζουν αισθητή άνοδο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Βίκτωρ Μαντοβάνι.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ACTA, ο οποίος μίλησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυξημένη ζήτηση υπάρχει για τα ελληνικά νησιά σε αντίθεση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαντοβάνι, λόγω της ζήτησης προς τα ελληνικά νησιά, οι πτήσεις προς τους προορισμούς αυτούς είναι ήδη υπερπλήρεις, κάτι που, όπως είπε, ενδεχομένως να επηρεάσει την ανοδική εικόνα, διότι υπάρχει μεν η ζήτηση, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης (capacity) της ζήτησης αυτής.

Όσον αφορά στην περίοδο διαμονής, ο κ. Μαντοβάνι είπε πως η πλειοψηφία των πακέτων, ειδικότερα σε περιπτώσεις ναυλωμένων πτήσεων, είναι οκταήμερα πακέτα, ενώ ζήτηση υπάρχει και για πιο σύντομες διακοπές.

Οι Κύπριοι επιλέγουν ταξίδια στο εξωτερικό, αντί διακοπές στην Κύπρο για τρεις βασικά λόγους, δήλωσε ο κ. Μαντοβάνι. Η πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά από την οικονομική κρίση, δημιουργεί την ανάγκη για να ξεφύγουν, επιλέγοντας ένα ταξίδι στο εξωτερικό, είναι ο ένας λόγος. Δεύτερος λόγος είναι η ακρίβεια που επικρατεί στην Κύπρο και τρίτον το ότι, εσωτερικοί προορισμοί όπως η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς παρουσιάζουν μειωμένη διαθεσιμότητα λόγω της αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού.

Σε ερώτηση, αν η αύξηση των ταξιδιών προς την Ελλάδα οφείλεται στις εκκλήσεις για βοήθεια προς την χώρα λόγω της κρίσης του δημοσίου χρέους, ή στον προϋπολογισμό των διακοπών, ο κ. Μαντοβάνι είπε ότι ο ίδιος θεωρεί πως οφείλεται στον οικογενειακό προϋπολογισμό.  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin