Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η πανούκλα μπορεί να χειροτερέψει με την κλιματική αλλαγή

 
Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Νορβηγούς και Κινέζους επιστήμονες δείχνει να υπάρχει ένας έντονος δεσμός μεταξύ των υγρών κλιμάτων και της παρουσίασης πανούκλας, σύμφωνα με το LiveScience. Η έρευνα κατέληξε πως, όταν το κλίμα γίνεται πιο υγρό τότε η διάδοση της πανούκλας είναι πιο εύκολη.

 
Το βακτήριο ονομάζεται Yersinia pestis και είναι υπεύθυνο για διάφορους τύπους πανούκλας, όπως της βουβωνικής (η επονομαζόμενη και Μαύρος Θάνατος), και της πνευμονικής. Η αρρώστια έχει στοιχίσει την ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ευρώπης την περίοδο του Μεσαίωνα. Παρ' όλο που τα σύγχρονα αντιβιοτικά μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, χιλιάδες περιπτώσεις συνεχίζουν και αναφέρονται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ενώ το βακτήριο έχει χαρακτηριστεί σαν πιθανό βιολογικό όπλο.
Η έρευνα κοίταξε ιστορικά στοιχεία για να ανιχνεύσει τον δεσμό μεταξύ της ποσότητας των βροχοπτώσεων και της εξάπλωσης της αρρώστιας. Η ερευνητική ομάδα κοίταξε τα νούμερα των συμβάντων, μεταξύ του 1850 και 1964, όταν 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι αρρώστησαν, όπως και 500 χρόνια περίπου δεδομένων από 120 τοποθεσίες σε όλη την Κίνα.
Η έρευνα αυτή συμφωνεί με προηγούμενες έρευνες οι οποίες κατηγορούσαν την κλιματική αλλαγή ότι μπορεί να επιφέρει περισσότερα κρούσματα πανούκλας ακόμα και σε ξηρότερα κλίματα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Όλες οι έρευνες συμφωνούν ότι τα κρούσματα πανούκλας είναι πιο πιθανό να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια παρά να μειωθούν.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin