Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Επεισόδια με "Αγανακτισμένους" που εγκλώβισαν βουλευτές

 
Συμπλοκές και επεισόδια εκτυλίχθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής μεταξύ μελών του κινήματος των Αγανακτισμένων και αστυνομικών που φρουρούν το κτίριο. Αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Χρυσοχοϊδης, είχαν εγκλωβιστεί στο κοινοβουλευτικό κτίριο καθώς πάνω από 100 άτομα από τη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" έκλεισαν τους δρόμους και δεν τους άφηναν να φύγουν. 


 Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Τρίτης (21/05) όλοι οι είσοδοι και οι έξοδοι που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου και η κεντρική είσοδος επί της Βασιλίσσης Σοφίας, είχαν αποκλειστεί από διαδηλωτές που μετείχαν στις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων.

Να σημειωθεί πως την ώρα της συγκέντρωσης των μελών του κινήματος των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, τα οποία ξεπέρασαν για συνεχόμενη ημέρα τους 30.000, διεξαγόταν και συζήτηση στη Βουλή.

Το θέμα ήταν ένα νομοσχέδιο του κ. Χρυσοχοϊδη για την αδειοδοτήση βιομηχανικών πάρκων.

Οι βουλευτές μεταξύ των οποίων, ο κ. Τζαβάρας και ο κ. Γείτονας, προσπαθούσαν για περίπου δύο ώρες να φύγουν.

Τελικά λίγο πριν τις δώδεκα ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των βουλευτών.

Στο κοινοβουλευτικό κτίριο παρέμεινε και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος.

Όποιος πολιτικός προσπάθησε να φύγει, αποδοκιμάστηκε έντονα και επέστρεψε ξανά στο κτίριο, ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν μπουκάλια στα αυτοκίνητα των βουλευτών.

Οι υπηρεσίες Ασφαλείας αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές μέσω του Εθνικού Κήπου, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη εισβολή στη Βουλή.

Ένας βουλευτής που αποφάσισε να φύγει πεζός σίγουρα το μετάνιωσε κατευθείαν καθώς αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin