Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Το πιο καυτερό τσίλι

 

Ταϊβανέζος αγρότης ισχυρίζεται πως καλλιέργησε την πιο καυτερή ποικιλία πιπεριάς τσίλι στον κόσμο, "εκθρονίζοντας" έναν Αυστραλό, ο οποίος είχε ανακοινώσει δύο μήνες πριν πως παρήγαγε μια κόκκινη πιπεριά που καίει όσο τίποτε άλλο.

Ο Γιεχ Γου-σουν τονίζει ότι η δική του ποικιλία φτάνει περίπου τα 1,5 εκατομμύρια Σκόβιλ (μονάδες καυστικότητας), ενώ αυτή του Αυστραλού Μαρσέλ ντε Βιτ μόλις 1.46 εκατομμύρια Σκόβιλ.

Ο ίδιος δήλωσε πως θα στείλει τις πιπεριές του για έλεγχο στα εργαστήρια του πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, ενώ ετοιμάζει για την Κυριακή διαγωνισμό για όσους τολμηρούς θέλουν να δοκιμάσουν την ποικιλία αυτή.

"Αυτός που θα φάει περισσότερο θα κερδίσει την Τζάγκουαρ αντίκα μου", είπε ο Γιέχ, αλλά τόνισε πώς όσοι πάρουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να πρέπει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Ο ντε Βιτ είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι για να μαγειρέψει τις δικές του καυτερές πιπεριές έπρεπε να φοράει ειδικά ρούχα και μάσκα προσώπου. "Αν δεν φοράς γάντια τα χέρια σου θα καίνε επί δύο ημέρες", είχε τονίσει.

Ο 46χρονος Ταϊβανέζος καλλιεργεί 150 ποικιλίες καυτερών πιπεριών.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin