Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Σεξουαλικό σκάνδαλο στην Κίνα

 
 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κίνας Τζιν Ρενκίνκ είχε υποβάλει την παραίτησή του το 2007 όταν έπεσε θύμα σεξουαλικής πλεκτάνης στην οποία εμπλεκόταν μια κατάσκοπος από την Ταϊβάν, σύμφωνα με αμερικανικό απόρρητο διπλωματικό τηλεγράφημα που αποκάλυψε ο ιστότοπος WikiLeaks.

Η κινεζική κυβέρνηση είχε δηλώσει εκείνη την εποχή ότι ο Τζιν Ρενκίνκ είχε παραιτηθεί για "προσωπικούς λόγους" αλλά σύμφωνα με φήμες που είχαν διαρρεύσει, ο Ρενκίνκ αποπέμφθηκε για την εμπλοκή του σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο και για λάθη στον οικονομικό τομέα.

Ωστόσο, σε ένα έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που αποκάλυψε το WikiLeaks στις αρχές του μήνα, αμερικανός αξιωματούχος τονίζει ότι οι ερευνητές υποθέτουν ότι η γυναίκα αυτή ήταν στην πραγματικότητα πράκτορας των υπηρεσιών πληροφοριών της Ταϊβάν.

Η φερόμενη ως κατάσκοπος που περιγράφεται ως μια γυναίκα κοσμική ελαφρών ηθών σε αυτό το έγγραφο με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 2007, πρέπει επίσης να είχε ερωτικές σχέσεις με αρκετούς ακόμη υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μεταξύ τους ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ντου Κινγκλίν, που ήταν επίσης επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος στην επαρχία Σιτσουάν.


Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο Τζιν που επέβλεπε τη μεγάλη άνθηση της κινεζικής οικονομίας κατά την τετραετία που διατέλεσε υπουργός Οικονομικών, είχε γνωρίσει τη γυναίκα αυτή από τον Τσεν Τονγκάι, πρόεδρο του πετρελαϊκού κολοσσού China Petroleum and Chemical Corp (Sinopec) που επίσης είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη γυναίκα αυτή.


Ο Τσεν με τη σειρά του "μοιράστηκε" τη γυναίκα αυτή με τον Ντου Σισένγκ, πρώην γραμματέα του κόμματος στο Κινγκντάο.


"Η γυναίκα αυτή είχε παρουσιαστεί στους άνδρες αυτούς ως ένα πρόσωπο που εργάζεται με μια κινεζική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών", σύμφωνα με το αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο.


Αν τα στοιχεία αυτά αποδειχτούν ακριβή, ο Τζιν και οι άλλοι κινέζοι πρώην αξιωματούχοι που γοητεύτηκαν από τη συγκεκριμένη γυναίκα, φαίνεται ότι έπεσαν σε μια παγίδα των υπηρεσιών πληροφοριών της Ταϊβάν.


Το Πεκίνο θεωρεί την Ταϊβάν ως ένα έδαφος που πρέπει να είναι ενωμένο με την ηπειρωτική Κίνα.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin