Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Θεραπεία της παχυσαρκίας με... νικοτίνη

Μια ομάδα νευρόνων στον εγκέφαλο είναι υπεύθυνα για την απουσία όρεξης για φαγητό στους καπνιστές, αποκάλυψε έρευνα του πανεπιστημίου του Γέιλ, η οποία και εισάγει την θεραπεία με νικοτίνη σε παχύσαρκους ασθενείς.

Σε άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Science, οι ερευνητές περιγράφουν πειράματα σε ποντίκια, όπου ανακάλυψαν ότι η νικοτίνη ενεργοποιοεί τους νευρώνες αυτούς που δίνουν το σήμα στον οργανισμό ότι έχει χορτάσει από φαγητό.

Οι νευρώνες αυτοί δεν είναι βέβαια οι ίδιοι που ενεργοποιούν τον εθισμό στον καπνό.

Γι’ αυτό και οι επιστήμονες προτείνουν θεραπείες νικοτίνης προκειμένου να ελεγχθεί η παχυσαρκία.
 
Πιο αναλυτικά, οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολή τους Γιέιλ πραγματοποιήσαν ένα συνδυασμό  μοριακών, φαρμακολογικών, συμπεριφοριστικών και γενετικών πειραμάτων σε ποντίκια.

Ανακάλυψαν λοιπόν ότι η νικοτίνη επηρεάζει μια ομαδα νευρώνων του κεντρικού νευρικού συστήματος, ενεργοποιώντας συγκεκριμένους υποδοχείς.

Αυτοί οι υποδοχείς αυξάνουν την δραστηριότητα αυτών των νευρώνων που είναι γνωστοί για το ότι επηρεάζουν την παχυσαρκία σε ανθρώπους και ζώα.  

Έτσι, όταν τα ποντίκια λάμβαναν νικοτίνη και είχαν αυτή τη δραστηριότητα των νευρώνων  έχαναν βάρος!

Η Μαρίνα Πικιότο, επικεφαλής των ερευνών δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί:

"Ένα φάρμακο βασισμένο στη νικοτίνη πρώτον θα αδυνατίζει τους παχύσαρκους και δεύτερον θα βοηθά τους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο".


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin