Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Σόιμπλε: Πουλήστε ήλιο, για να βγείτε από την κρίση


Να παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρα μας σε γερμανικές επιχειρήσεις, προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συνδέοντας τη χορήγηση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, με την αναπτυξιακή προοπτική της.

Σε προδημοσίευση της συνέντευξής του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 22/6, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι πρέπει να ανοίξει μία αναπτυξιακή προοπτική για την Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα την ενσωμάτωση των μεσογειακών χωρών στη στροφή που γίνεται στον ενεργειακό τομέα.

"Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας από τη Γερμανία και θα μπορούσε να εξάγει σε μας ρεύμα. Η ελληνική οικονομία θα είχε έτσι ένα ανταγωνιστικό εξαγωγικό προϊόν και μάλιστα περιζήτητο", λέει ο κ. Σόιμπλε. Προσθέτει δε ότι δίχως μία τέτοια προοπτική θα είναι για τον ίδιο δύσκολο να πείσει "το Γερμανό φορολογούμενο να επωμισθεί το σημαντικό ρίσκο ενός νέου προγράμματος" για την Ελλάδα.
Παράλληλα, εστιάζει στις "ιδιωτικοποιήσεις και τις δομικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας" που πρέπει να κάνει η Ελλάδα και επισημαίνει ότι οφείλουν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα και οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι "πρέπει να ξεφύγουμε όσο μπορούμε από τη λογική της διασποράς των επιδοτήσεων".
Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει πεπεισμένος ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη χρηματοδότηση της Ελλάδας με μία ουσιαστική συμμετοχή. "Όλοι έχουν συμφέρον για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, τόσο τα κράτη μέλη όσο και οι ιδιώτες πιστωτές. Ως εκ τούτου θα συμμετάσχουν τόσο τα κράτη της Ευρωζώνης, όσο και οι ιδιώτες στο νέο πακέτο για την Ελλάδα", λέει ο κ. Σόιμπλε.

 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin