Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα 
Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που πραγματοποιείται από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται η δικαστική απόφαση ως προς την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην Αττική θα γίνουν από τις 10:00 έως τις 16:00 και η διάρκειά τους θα είναι μιάμιση ώρα ανά περιοχή.


Αναλυτικά το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος


Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας το πρόγραμμα των διακοπών ρεύματος θα ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ αργότερα.

Στην Κρήτη θα γίνουν διακοπές από τις 20:10 έως τις 22:10 και στη Ρόδο από τις 19:30 έως τις 22:10.

Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της ποσότητας παρεχόμενης ενέργειας που διατίθεται στους καταναλωτές, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελέως αποτέλεσε επιστολή της Διοίκησης της ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου που όρισε να παραμείνει η παρεχόμενη ισχύς ρεύματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου.

Το δικαστήριο είχε εκδώσει την Παρασκευή την προσωρινή εντολή του, μετά τη διακοπή για τη Δευτέρα της εκδίκασης της αίτησης της ΔΕΗ για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της κινητοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από την απόφαση, την Τρίτη και την Τετάρτη η απεργία στη ΔΕΗ θα συνεχιστεί με την κάλυψη της ΓΣΕΕ που έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις απεργίες και τις διακοπές ρεύματος δήλωσε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο από πρακτικές που δεν σέβονται όχι μόνον τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τους πολίτες που πλήττονται και τελικά αναιρούν τον χαρακτήρα της ΔΕΗ ως επιχείρησης κοινής ωφέλειας».
πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin