Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί για την Ελλάδα

 
Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προκειμένου να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα, λίγα μόλις 24ώρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 του μήνα.


Με φόντο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας που έχουν προκαλέσει προβληματισμό τόσο στην Ευρωζώνη όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και δημοσιεύματα για «ελληνικό ατύχημα» που έχουν διασπείρει έντονες φήμες για επερχόμενη ελληνική χρεωκοπία, ο γαλλογερμανικός άξονας θα αναζητήσει μία μέση λύση, τη χρυσή τομή, για το ζήτημα της Ελλάδας.

«Θα συζητηθούν όλα τα επίκαιρα διεθνή ζητήματα, αλλά οι συζητήσεις θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής η Γαλλία παραμένει αμετακίνητη στη θέση της, απορρίπτοντας τους γερμανικούς όρους για συμμετοχή ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ενώ ανάλογη με το Παρίσι στάση τηρεί και η ΕΚΤ. Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ αποκλείει κάθε σχέδιο που θα μπορούσε προκαλέσει πιστωτικό επεισόδιο ή «επιλεκτική χρεωκοπία» αλλά να αφήνει ανοικτό το πράθυο για εθελοντική συμμετοχή στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους.

Μέρκελ και Σαρκοζί , πάντως, δείχνουν να συμφωνούν στην απαίτησή τους για την υλοποίηση ενός αυστηρότερου προγράμματος περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων από την Ελλάδα.

Ήδη η Γερμανίδα καγκελάριος φρόντισε να μεταφέρει τη στήριξή της στον Γιώργο Παπανδρέου , σε τηλεφωνική συνομιλία χθες το βράδυ. Τη στήριξη του στον πρωθυπουργό αλλά και την παραίνεση να μη σταματήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είχε εκφράσει νωρίτερα από το Παρίσι ο Νικολά Σαρκοζί.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin