Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Angela Gheorghiu: Η νέα Μαρία Κάλας;

image 
 
Η Superstar Άντζελα Γκεοργκίου, είναι η πιο λαμπερή και ταλαντούχα τραγουδίστρια της όπερας στην εποχής μας. Γεννήθηκε στη μικρή πόλη της Ρουμανίας Adjud. Από την πρώιμη παιδική ηλικία, ήταν προφανές ότι θα γίνει τραγουδίστρια, η μοίρα της ήταν η μουσική. Παρακολούθησε το μουσικό σχολείο στο Βουκουρέστι και αποφοίτησε από το Εθνικό πανεπιστήμιο μουσικής Βουκουρεστίου, όπου σπούδασε με την αξιοσημείωτη μουσική δασκάλα Mia Barbu. Η υπέροχη φωνή της Γκεοργκίου και η εκθαμβωτική σκηνική παρουσία της, την έχουν καθιερώσει ως μια μοναδική διεθνή σούπερ σταρ της όπερας. 


Έκανε το διεθνές ντεμπούτο της το 1992 στην Royal Opera House Covent Garden με την La Bohème. Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης και στην Κρατική Όπερα της Βιέννης. Το 1994 ήταν στην Royal Opera House Covent Garden όπου τραγούδησε την φημισμένη La Traviata. Τότε το BBC μετέδωσε στό πρόγραμμα του την όπερα. Σε μία πρόβα ο μαέστρος Sir Georg Solti, δήλωσε: «Ήμουν με δάκρυα στα μάτια. Έπρεπε να πάω έξω. Το κορίτσι είναι υπέροχο. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Εφημερίδες και περιοδικά έγραψαν ότι «Ένα αστέρι γεννιέται". Από τότε η κ. Gheorghiu ήταν σε συνεχή ζήτηση σε λυρικά θέατρα και αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο: Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Σάλτσμπουργκ, Βερολίνο, Τόκιο, Ρώμη, Σεούλ, Βενετία, Αθήνα, Μόντε Κάρλο, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Σάο Πάολο, Λος Άντζελες, Λισσαβώνα, Βαλένθια, Παλέρμο, Άμστερνταμ, Κουάλα Λουμπούρ, Ζυρίχη, Βιέννη, Σάλτσμπουργκ, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Πράγα, Μόντρεαλ, Μόσχα, Λιουμπλιάνα, Ταϊπέι. Όλα τα CD της έχουν μεγάλη ζήτηση, οι κριτικές είναι θερμές και της έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία. 

Τον Δεκέμβριο του 2000 η κ. Gheorghiu παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα Tosca, στο φιλμ που σκηνοθέτησε ο Benoit Jacquot. Η ταινία κυκλοφόρησε στις αίθουσες σε όλο τον κόσμο και οι κριτικοί έγραψαν: «Είναι μία από τις πιο αισθησιακές Toscas που μπορεί να φανταστεί κανείς ... το πάθος και η ομορφιά της Άντζελα Γκεοργκίου είναι ιδανικά για Τόσκα, σαν τις καλύτερες ερμηνείες της Κάλλας» και απεικονίσεις της Tebaldi. Έπαιξε σε πολλές ταινίες με θέματα όπερας.
Τον Ιανουάριο του 2006 θριαμβεύει με την Traviata στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Τρεις μήνες αργότερα, τον Απρίλιο, έκανε το ντεμπούτο της στο Teatro alla Scala του Μιλάνου. Τον Μάιο του ιδίου έτους άνοιξε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες. Τον Ιούνιο του 2006 έκανε το σκηνικό ντεμπούτο στην Tosca στο Royal Opera House στο Λονδίνο σε μια νέα παραγωγή που ήταν αφιερωμένη σε αυτήν. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Κρατική Όπερα της Βιέννης για να τραγουδήσει στην όπερα Μποέμ (Νοέμβριος 2007) και μετά στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Όλες αυτές οι παραστάσεις έχουν επιβεβαιώσει το καθεστώς της Γκεοργκίου ως ένα από τα πιο αγαπημένα αστέρια της όπερας.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια υπήρξε παντρεμένη με τον γάλλο-ιταλό τενόρο Ρομπέρτο Alagna. Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε στο στάδιο της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια μιας παράστασης της όπερας Boheme το 1996 και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ. Ρούντολφ Τζουλιάνι. Η Άντζελα Γκεοργκίου και Roberto Alagna θεωρήθηκαν το χρυσό ζεύγος της Όπερας. Έχουν τραγουδήσει μαζί σε πολλές παραστάσεις και ηχογραφήσεις. Είναι μεγάλο ταλέντο, με πάρα πολλές εμφανίσεις και πλούσιο ρεπερτόριο. Οι εμφανίσεις της είναι τόσες πολλές, που θα γέμιζαν σελίδες για να τις αναφέρω όλες.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin