Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Από 9 Ιουλίου το πιστοποιητικό-χαράτσι και στα ακίνητα που νοικιάζονται

 
Μπορεί να πέφτει Σάββατο η ημερομηνία έναρξης του μέτρου και στα ακίνητα που νοικιάζονται όμως τα χαράτσια δεν έχουν... αργία...

Με λίγα λόγια το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης από δω και πέρα επιβαρύνει και αυτά τα ακίνητα με 1-2 ευρώ το τετραγωνικό σε ότι έχει να κάνει με τα σπίτια και 2,5 ευρώ/τετραγωνικό στα υπόλοιπα κτίρια.
Όσοι νοικιάσουν ακίνητα μετά τις 9 Ιουλίου θα πρέπει να εξασφαλίσουν πρώτα το ενεργειακό πιστοποιητικό. Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού πρέπει να αναφέρεται στο συμφωνητικό και η εφορία δεν θα θεωρεί τα συμβόλαια αν ο ιδιοκτήτης δεν προσκομίζει αντίγραφο του πιστοποιητικού (αντίστοιχα στις αγοραπωλησίες οι συμβολαιογράφοι αναγράφουν στα συμβόλαια τον αριθμό πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού και επισυνάπτουν ένα αντίγραφό του).
Η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης είναι υποχρεωτική μόνο για τις νέες συμβάσεις μίσθωσης (όχι για ανανεώσεις) και αφορά σε ακίνητα άνω των 50 τετραγωνικών.
Εξαιρούνται επίσης τα κτίρια με χρήσεις βιομηχανίας, βιοτεχνίας, εργαστηρίου, αποθήκης, στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και τα πρατήρια καυσίμων.

Το κόστος:-Για επιθεώρηση ολόκληρης πολυκατοικίας 1 ευρώ ανά τετραγωνικό, με ελάχιστο κόστος 200 ευρώ.
-Για διαμέρισμα 2 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 150 ευρώ.
-Για μονοκατοικία 1,5 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 200 ευρώ.
-Για άλλες χρήσεις κτιρίων (π.χ. γραφεία) οι αμοιβές είναι 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για επιφάνεια έως 1000 τ.μ. (ελάχιστο κόστος 300 ευρώ) και 1,5 ευρώ για τα επιπλέον (άνω των 1000 τ.μ.).
Στις παραπάνω τιμές που είναι οι ελάχιστες δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin