Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Αλάσκα: Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από σεισμό 7,4 Ρίχτερ

Ιδιαίτερα ισχυρή σεισμική δόνηση, έντασης 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος 25 μιλίων (40 χλμ), 172 χλμ ανατολικά της 'Ατκα στην Αλάσκα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές της Αλάσκας.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ακόμη μια σεισμική δόνηση με το ίδιο μέγεθος σημειώθηκε μισή ώρα έπειτα και από τον πρώτο σεισμό.


Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι της Αλάσκα και των δυτικών ακτών των ΗΠΑ εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι για τις παράκτιες περιοχές της πολιτείας κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι που ζουν κοντά στις ακτές θα πρέπει να εγκαταλείψουν προληπτικά τα σπίτια τους.
Η προειδοποίηση αφορά περιοχές σε μια έκταση 180 χιλιομέτρων δυτικά της περιοχής Άντακ.
Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας της Αλάσκα, Τζέρεμι Ζίντεκ, δήλωσε ότι η πολιτεία βρίσκεται σε συναγερμό και πως οι αρμόδιες υπηρεσίες για τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι όλων των μικρών κοινοτήτων στην περιοχή θα ειδοποιηθούν για το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι από τους σεισμούς. Σύμφωνα με το Associated Press, οι σειρήνες ήχησαν σε διάφορες περιοχές και πως οι κάτοικοι καταφεύγουν σε γειτονικά υψώματα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Σεισμός έντασης 5.4 ρίχτερ είχε σημειωθεί στην Αλάσκα και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin