Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon 29η μέρα "Αγανακτισμένων": ''Τζέφρι πάρτα... this is Sparta''

AGANAKTISMENOI_sparti2 

Καταπονημένοι αλλά με ακμαίο ηθικό κατέφτασαν οι 28 Σπαρτιάτες στη Αθήνα που έγινα δεκτή με ενθουσιασμό από τους "αγανακτισμένους" του Συντάγματος. Οι  Σπαρτιάτες ξεκίνησαν πεζή από την πόλη τους με προορισμό το Σύνταγμα, προκειμένου να στείλουν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι η ''Ελλάδα δεν ξεπουλιέται''.

Από την πλευρά του, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε το σύνθημα ''Τζέφρι πάρτα... this is Sparta''!

Οι Σπαρτιάτες, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, φώναζαν ''Μολών λαβέ'' και δήλωναν ξεκάθαρα ότι ''Βαδίζουμε και θυμίζουμε ότι η ελευθερία απαιτεί αγώνα''. Ένα από τα πανό της ηρωικής ομάδας των Σπαρτιατών έγραφε ''Σε Σπάρτη, Σύνταγμα, Μαδρίτη, Λισαβόνα, όλη η Ευρώπη στους δρόμους τους δρόμους του αγώνα''. 


Τους Σπαρτιάτες υποδέχθηκε μία ομάδα από ''Αγανακτισμένους'' πολίτες στην Ομόνοια και τους συνόδευσε μέχρι τη λεωφόρο Αμαλίας.
Ωστόσο, παρά τις επευφημίες των πολιτών, υπήρξε μία μικρή ένταση όταν η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη.


Με ανακοίνωσή της, επέτρεπε σε 5 από τους 30 να περάσουν τα κάγκελα και να βρεθούν στο μνημείο, γεγονός που προκάλεσε την οργή των συγκεντρωμένων, οι οποίοι φώναζαν ''Αίσχος''.


Οι Σπαρτιάτες αρνήθηκαν να περάσουν μόνο οι πέντε από αυτού, τονίζοντας πως θα περάσουν ή όλοι ή κανένας από αυτούς. Όπως, ενωμένοι σαν μία γροθιά έφτασαν στην Αθήνα, έτσι ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής μπροστά στο κοινοβούλιο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin