Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Κρίσιμη η αυριανή μέρα για τον 18χρονο έλληνα «κράκερ»

Κρίσιμη η αυριανή μέρα για τον 18χρονο έλληνα «κράκερ» 
 
Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή ημέρα για τον 18χρονο «αστέρα» του cracking, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για κυβερνο-επιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα ξένων διωκτικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός κράκερ έχει εκφράσει τον φόβο πως μπορεί το κλιμάκιο του FBI που φτάνει στην Αθήνα για να τον εξετάσει να ζητήσει την έκδοση του στις ΗΠΑ, καθώς όπως παραδέχεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε κάνει επιθέσεις και σε ιστοσελίδες αμερικανικών υπηρεσιών.
Κάτι ανάλογο φοβάται πως μπορεί να ζητηθεί και από τις γαλλικές αρχές με αφορμή την «εισβολή» του στα συστήματα της Interpol, η οποία έχει την έδρα της στην Λυών.
Ο νεαρός, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «nsplitter», θεωρείται όνομα στο χώρο των κράκερ και των χάκερ και ξεκίνησε τις επιθέσεις από την ηλικία των 13 ετών, λέει διαρκώς πως νοσταλγεί τον υπολογιστή του. Σήμερα μάλιστα ζήτησε από τους αστυνομικούς να του επιτρέψουν να ενημερωθεί για το Χρηματιστήριο, για το οποίο όπως είπε έχει πάθος, καθώς διαθέτει πολλές μετοχές εταιρειών.
Οι αστυνομικοί λένε πως ο 18χρονος δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τις πραγματικές δυνατότητες του ενώ παραμένει ψύχραιμος. Μέχρι τη σύλληψή του προγραμμάτιζε να προετοιμαστεί για τις πανελλαδικές εξετάσεις της επόμενης χρονιάς και να διεκδικήσει την εισαγωγή του σε κάποιο Τμήμα Πληροφορικής.
Ο 18χρονος οδηγήθηκε την Τετάρτη στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για «κατοχή εκρηκτικής βόμβας», «οπλοκατοχή» και «πλαστογραφία». Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν πως από την εξέταση των αντικειμένων που βρέθηκαν στο σπίτι του πιθανόν να προκύψει ενεργή συμμετοχή του στον αντεξουσιαστικό χώρο, αλλά και στοιχεία που πιθανόν να τον συνδέουν με εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση.
Το πρωί της Πέμπτης ο 18χρονος θα οδηγηθεί στην 24η τακτική ανακρίτρια.
 
 
πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin