Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Πρωτοσέλιδα εφημερίδων για 16-06-2011


Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι εξελίξεις που ακολούθησαν τη χθεσινή συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις τηλεφωνικές επαφές με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, το ναυάγιο για οικουμενική κυβέρνηση, και η ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανακοίνωσε ανασχηματισμό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αφού ο Γ.Παπανδρέου έκανε πίσω για επαναδιαπραγμάτευση, συγκυβέρνηση και παραίτηση του ιδίου από την πρωθυπουργία, ανακοίνωσε ανασχηματισμό. Τον πίεσαν "κηπουροί" αυλικοί και "δελφίνοι" να μην παραδώσει την εξουσία".

Η ΑΥΓΗ: "Εκλογές τώρα, η μόνη λύση".

Κατά την εφημερίδα "καταλυτικές οι λαϊκές συγκεντρώσεις για την αποκάλυψη της χρεωκοπίας του πολιτικού συστήματος και την απελευθέρωση των πολιτικών εξελίξεων Παπανδρέου και Σαμαράς συζητούσαν επί ώρες για κυβέρνηση συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό ώστε να εφαρμοστεί το Μνημόνιο.Οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και το περιβάλλον του Μαξίμου οδήγησαν τον Παπανδρέου αργά το βράδυ σε υπαναχώρηση. Ανασχηματισμό για σήμερα και ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για αύριο ανήγγειλε ο πρωθυπουργός".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η μαμά του δεν άφησε τον Γιώργο να φύγει ".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "σε άνευ προηγουμένου – στην κυριολεξία στη νεοελληνική Ιστορία- πολιτικό φιάσκο εξελίχθηκε η επιχείρηση εγκατάλειψης του Μαξίμου από τον πανικόβλητο προ της πτώσης του Παπανδρέου, ο οποίος καθ`όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας λειτούργησε ως παιδάριο για να εισπράξει μετά το τραγελαφικό διάγγελμα του τον πανελλαδικό χαρακτηρισμό "πρωθυπουργός-ρεντίκολο ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μοιραίος και άβουλος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπαναχώρηση του πρωθυπουργού: ανασχηματισμός αντί οικουμενικής. Αντώνης Σαμαράς:Τη λύση να τη δώσει ο λαός. Αλέκα Παπαρήγα: Οχι στα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνηση. Να πάμε σε εκλογές. Γιώργος Καρατζαφέρης:Χρειάζεται εθνική συναίνεση ο τόπος. Αλέξης Τσίπρας:Αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κυβέρνηση σκιών ολίγων ημερών!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο… παραιτημένος για ώρες Γ.Παπανδρέου σήμερα ανακοινώνει την υπό προθεσμία "νέα" του κυβέρνηση. Σαν μαριονέτα δέχεται να κινούν τα νήματα των τελευταίων ημερών του στο Μαξίμου ο αδελφός του Νίκος, η μητέρα του Μαργαρίτα και η αυλή των έμπιστών του".

ΕΘΝΟΣ: "Ρίσκο Γιώργου και στο βάθος…. εκλογές".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δραματικές εξελίξεις ακολούθησαν στη χθεσινή συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις τηλεφωνικές επαφές με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός αφού έπαιξε για τελευταία φορά το χαρτί της συναίνεσης, ανέλαβε το ρίσκο να συνεχίσει έναν δομικό ανασχηματισμό4".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σπασμένο τηλέφωνο Παπανδρέου-Σαμαρά, αλλά εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "έχουμε γράψει και ξαναγράψει στην Ε.Ω. την προφητεία του Γέροντα Παΐσιου αλλά παραμένει τόσο επίκαιρη και αληθινή. "Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες…" είχε πει ο Θεόπνευστος Αγειορίτης και τα γεγονότα τον επιβεβαιώνουν απόλυτα ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εθνικά επικίνδυνος ο Γιώργος Παπανδρέου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Μόνο ένας πρωθυπουργός που αντιμετωπίζει "εσωτερικά" προβλήματα μπορεί να έχει αυτή την συμπεριφορά: να θυσιάζεται δήθεν για το συμφέρον της χώρας, να ζητά συγκυβέρνηση, να έχει παραιτηθεί, να έχει εξευτελίσει τους υπουργού και τους βουλευτές του, να βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να επιβεβαιώνει την πορεία προς την συγκυβέρνηση και δυόμισι ώρες πριν από τα μεσάνυχτα να ανακοινώνει ότι σήμερα θα ορκίσει νέα κυβέρνηση και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Μοναδική λύση οι εκλογές μετά τις αστειότητες Παπανδρέου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ΝΔ δέχθηκε την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αντιπροτείνοντας πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ο Παπανδρέου δεν απέρριψε τους όρους Σαμαρά. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πανηγύριζαν για τη… γενναία κίνηση του πρωθυπουργού να αποχωρήσει. Μετά τις πιέσεις της οικογένειας και στενών του συνεργατών, ο Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει μόνος του κάνονας… ανασχηματισμό!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πρωθυπουργός εν κενώ".

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "σε πλήρες αδιέξοδο ο Γ.Παπανδρέου χθες το μεσημέρι μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε την παραίτησή του στον… πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά -ερήμην της κυβέρνησής του αλλά και του Προέδρου- προκειμένου να τον πείσει να συναινέσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ".

ΕΣΤΙΑ: "Ναυάγησε η συνεννόησις".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Μόλις χθες γράφαμε ότι η Κυβέρνησις Παπανδρέου δεν αντέχει. Προσθέταμε ότι πνίγεται μέσα στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και προβλέπαμε ότι δεν θα εξαντλούσε την θητεία της ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι αρχηγοί δεν τόλμησαν την υπέρβαση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παρά την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς δεν τόλμησαν να κάνουν την υπέρβαση και να συμφωνήσουν στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Περιμέναμε παραίτηση προέκυψε ανασχηματισμός".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πολιτικές συζητήσεις για κυβέρνηση με πρόσωπα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής βρίσκονταν σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι μέχρι την ώρα του διαγγέλματος του πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου χθες το βράδυ, ο οποίος δήλωσε για ακόμη μία φορά ότι "είναι ώρα ευθύνης για όλους" ότι αύριο θα ανακοινώσει νέα κυβέρνηση, και θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πόκερ πάνω από την κάλπη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το δραματικό παρασκήνιο: πως φτάσαμε από την κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής στον ανασχηματισμό με την ψήφο εμπιστοσύνης. Υπουργοί περιμένουν στο σκοτάδι ".

Η ΝΙΚΗ: "Βατερλό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα επικοινωνιακά τερτίπια της ΝΔ για το ποιος είχε την πρωτοβουλία οδήγησαν σε τέλμα την προσπάθεια για κυβέρνηση κοινής αποδοχής. Από κυβέρνηση συνεργασίας που όλοι περίμεναν, ο Γιώργος Παπανδρέου πηγαίνει σε σαρωτικό ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ομόνοια στις 7:30 μμ. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα ".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "διεκδικούμε εκλογές. Με αγώνες και εκλογές να απαντήσει ο λαός στους εκβιασμούς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο παρά ο λαός να επέμβει, να τιμωρήσει, να επιφέρει μεγάλα ρήγματα, να ανοίξει ένας δρόμος ουσιαστικής αντεπίθεσης και διεκδίκησης. Μετά τα σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ο πρωθυπουργός αποφάσισε ανασχηματισμό ".

City Press:"Σαρωτικός ανασχηματισμός".

metro: "Χάθηκε η ευκαιρία για συνεννόηση".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ναυάγησε η συναίνεση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Θέατρο σκιών με θύμα την Ελλάδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανασχηματισμός και ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε δομικό ανασχηματισμό προχωρεί σήμερα ο Γ.Παπανδρέου όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του αργά χθες το βράδυ, ενώ στη συνέχεια θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για τη νέα κυβέρνηση".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στοίχημα η νέα κυβέρνηση. Η επιλογή προσώπων κρίνει τις εξελίξεις".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "εντός της ημέρας τα ονόματα των νέων υπουργών, ενώ το Σάββατο, κατά πάσα πιθανότητα, θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα με τη σχετική ψηφοφορία ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ευρύτατος ανασχηματισμός αντί για κυβέρνηση εθνικής ενότητας".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "σε ευρύτατο ανασχηματισμό με πρόσωπα μεγαλύτερου κοινωνικού βεληνεκούς και τεχνοκράτες οδηγεί το ναυάγιο της χθεσινής νέας προσπάθειας για επίτευξη πολιτικής συναίνεσης, που θα οδηγούσε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η κυβέρνηση παραιτήθηκε και μετά ανασχηματίστηκε".

Η εφημερίδα τονίζει "έπειτα από ένα πολύωρο πολιτικό θρίλερ κατά τη διάρκεια του οποίου οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου έφεραν τον πρωθυπουργό να παραιτείται υπέρ ενός κυβερνητικού σχήματος σωτηρίας με επικεφαλής πρόσωπο κοινής αποδοχής άλλο από τον κ.Παπανδρέου, ο ίδιος επέλεξε τελικά διαφορετικό δρόμο ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει το δρόμο που έχει επιλέξει αλλά με διαφορετικό ανασχηματισμένο κυβερνητικό σχήμα".  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin