Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Προσέξτε τι γράφετε στο Facebook γιατί οι δικαστές καραδοκούν


Προσέξτε τις δημοσιεύσεις σας στο Facebook, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας στο δικαστήριο. Μην νομίζετε ότι αυτές επίκεινται στον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων,διότι αντιθέτως, υπάρχει η πιθανότητα γίνουν ο χειρότερος εχθρός σας. Οι δικηγόροι υπεράσπισης έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες και τις δημοσιεύσεις σας στο Facebook ως ενοχοποιητικά στοιχεία σε κάθε μελλοντική μήνυση, ανεξάρτητα αν είναι διαθέσιμα για προβολή στο ευρύ κοινό.
 
Ο δικηγόρος Eric Sinrod από το San Francisco γράφει ότι ένα δικαστικό έγγραφο υποχρεώνει τη δημοσιοποίηση του Facebook υλικού σε δικαστικές διαμάχες, σημειώνοντας ότι σε τουλάχιστον μία υπόθεση το δικαστήριο διέταξε την αποκάλυψη του κωδικού πρόσβασης του κατηγορούμενου για να προβούν σε περαιτέρω έρευνα.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα, όπως αναφέρει ο Sinrod, καθώς σε μία άλλη περίπτωση το δικαστήριο απέρριψε παρόμοιο αίτημα, αν και αυτό μπορεί να έγινε διότι παρόμοια στοιχεία ήταν ήδη διαθέσιμα.
Γενικώς επικρατεί μια ανησυχία σχετικά με το ότι «ιδιωτικές» πληροφορίες μπορούν να δημοσιοποιούνται εάν το δικαστήριο αποφασίσει ότι είναι απαραίτητο. Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας είναι ότι δεν πρέπει να δημοσιεύετε τίποτα στο Facebook που μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση στο μέλλον.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin