Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 17 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Νew York Times: "Οικονομικό αδιέξοδο" βιώνουν αρκετοί Έλληνες

http://www.faretra.gr/images/1_2224o.jpg 
Στο «οικονομικό αδιέξοδο» που βιώνουν αρκετοί Έλληνες αναφέρεται με σημερινό δημοσίευμά της η «Νew York Times», επισημαίνοντας παράλληλα την αυξητική τάση που παρατηρείται σε αυτοκτονίες, αστέγους και ουρές σίτισης.
Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες ατόμων που καταστράφηκαν οικονομικά ή βρίσκονται μπροστά σε τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, δίνοντας «απογοητευτική εικόνα» για το μέλλον της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται «το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και το έργο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που συμβάλλουν στην παροχή βοήθειας». Παράλληλα τονίζεται ότι «πολλοί Έλληνες αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες», επισημαίνοντας ότι μόνο πέρυσι 40 δισ. ευρώ «εξήλθαν» από την Ελλάδα, ενώ «φέτος αναμένεται να είναι μεγαλύτερο το ποσό».
Όπως υπογραμμίζεται, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των οικονομικών εξελίξεων και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν για πρόσθετη στήριξη 60 δισ. ευρώ.
Στη συνέχεια, διατυπώνεται η άποψη ότι ως «αντάλλαγμα» η Ελλάδα θα κληθεί να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και να λάβει επιπρόσθετα μέτρα.
Ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως μία κοινωνική έκρηξη «βρίσκεται προ των θυρών», κυρίως μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που χάνουν τις δουλειές τους και τους περίπου 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin