Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Σάββατο 21 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Φυσικό αέριο: μελέτη βιωσιμότητας για το έργο αποθήκευσης στην Καβάλ


Την υλοποίηση μελέτης βιωσιμότητας ξεκίνησε η «Energean Oil & Gas» για την επένδυση των 400 εκατ. ευρώ στον κόλπο της Καβάλας, που θα επιτρέψει τη λειτουργία υποθαλάσσιας αποθήκης φυσικού αερίου στρατηγικής σημασίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, η Energean, που για τη συγκεκριμένη επένδυση έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ιταλικό ενεργειακό κολοσσό Edison, περιμένει τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, που διόρισε το ΥΠΟΙΚ για το εν λόγω έργο, να διασαφηνίσουν ποια είναι τα δικαιώματά προς πώληση του ελληνικού δημοσίου στο συγκεκριμένο κοίτασμα.


Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει αποκλειστικά συμβατικά δικαιώματα εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου της νότιας Καβάλας μέχρι το 2014 και έχει τη δυνατότητα να ανανεώσει αυτοδίκαια για άλλα 5 χρόνια τις άδειες εκμετάλλευσης, εφόσον υφίσταται παραγωγή.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε κάθε περίπτωση η Energean μπορεί να αντλήσει τα εναπομείναντα 150 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου της νότιας Καβάλας που θα αξιοποιήσει για ίδιες ανάγκες, αντικαθιστώντας τις αντίστοιχες ποσότητες, που προμηθεύεται από τη ΔΕΠΑ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin